Είστε εδώ

Auto News

Jeep: Ανέβηκε σε ένα ιστορικό αεροπλανοφόρο

του Γιώργου Ψαρρά

Στις 20 Ιουλίου του 1969 η διαστημική πτήση του Απόλλων 11 προσεδάφισε τους δυο πρώτους αστροναύτες στη Σελήνη, ενώ φέτος γιορτάζεται η 50η επέτειος του ιστορικού αυτού για την ανθρωπότητα γεγονότος.  

Η επιστροφή των αστροναυτών στη Γη έγινε στις 24 Ιουλίου του ίδιου έτους με την προσθαλάσσωση του Apollo 11 στον βόρειο Ειρηνικό ωκεανό, όπου και τους περισυνέλλεξε το αμερικάνικο αεροπλανοφόρο USS Hornet, το οποίο έχει συμμετάσχει στις τρεις πιο σημαντικές μάχες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ενάντια στην Ιαπωνία.

Στον τεράστιο διάδρομο του εμβληματικού αυτού λοιπόν αεροπλανοφόρου η Jeep «προσγείωσε» το νέο της pickup, το Gladiator, αλλά και το Wrangler, τα οποία το κοινό είχε την ευκαιρία να τα οδηγήσει εκεί και να ανακαλύψει τις off-road ικανότητες τους στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης που διήρκησε από 26 έως 28 Ιουλίου.

Παράλληλα στο αεροπλανοφόρο USS Hornet ανέβηκαν και ιστορικά μοντέλα της Jeep όπως το Willys MB του 1944 και το M38 Navy του 1951. Το «παρών» έδωσαν και πρωτότυπα οχήματα της Jeep με τα JK 75th Salute, JK Staff Car, JK Sarge J8, T1, JK Crew Chief και JK J να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.