Είστε εδώ

Auto News

Ηνωμένες Πολιτείες: Δεν έπρεπε να το κάνει αυτό (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάποιο βίντεο στο οποίο ένας οδηγός κάνει brake checking σε έναν άλλο, δηλαδή πατάει το φρένο προκειμένου να αναγκάσει και αυτόν που ακολουθεί να κάνει το ίδιο και σχεδόν κάθε φορά το αποτέλεσμα είναι να έχουμε κάποια επαφή.

Αυτό συνέβη και στο μπλε Honda Civic του βίντεο το οποίο λίγα δευτερόλεπτα μετά την αρχή της καταγραφής, το βλέπουμε να προσπερνάει τον τράκτορα από δεξιά και να κάνει απότομο ελιγμό ώστε να βρεθεί στην αριστερή λωρίδα.

Εκεί, βρέθηκε στην πορεία ενός Hummer H2, στο οποίο αποφάσισε να κάνει brake checking. Δυστυχώς, το βίντεο δε μας διαφωτίζει σχετικά με το τι προηγήθηκε αλλά ούτε και η περιγραφή, οπότε μπορούμε μόνο υποθέσεις να κάνουμε.

Σε κάθε περίπτωση, ό,τι και αν συνέβη νωρίτερα, ο οδηγός του Civic επρόκειτο να μετανιώσει που αποφάσισε να κάνει brake checking σε κάποιον άλλο καθώς το Hummer δεν πρόλαβε να φρενάρει εγκαίρως, είτε λόγω ολιγωρίας του οδηγού, είτε επειδή πρόκειται για πολύ πιο ογκώδες όχημα, παράγοντας που δυσκολεύει το φρενάρισμα έτσι κι αλλιώς.

Άσχετα από την αιτία που συνέβησαν όσα βλέπουμε στο βίντεο, εκείνο που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι το να παίζουμε με την τύχη μας σε οριακές καταστάσεις όπως το brake checking, μόνο επιζήμιο μπορεί να είναι.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.