Είστε εδώ

Auto News

Hyundai: Τι κιβώτιο δοκιμάζει για τα μοντέλα Ν; (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Hyundai μπήκε στο χώρο των μοντέλων υψηλών επιδόσεων με τη σειρά N που δημιούργησε η οποία αυτή τη στιγμή προσφέρεται στα i30, i30 Fastback και Veloster.

Αν και οι επιδόσεις είναι ένας τομέας στον οποίο τα μοντέλα της κορεατικής εταιρείας ικανοποιούν προς το παρόν η μόνη διαθέσιμη επιλογή σχετικά με τη μετάδοση είναι το χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, ωστόσο, είναι αρκετοί οι υποψήφιοι αγοραστές που θα ήθελαν να μπορούν να τα εξοπλίσουν με κάποιο αυτόματο κιβώτιο.

Η Hyundai έχει δηλώσει παλαιότερα ότι εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο και η απόδειξη είναι το Veloster N που εντοπίστηκε να κάνει δοκιμές στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, εκεί όπου εξελίσσονται όλες οι εκδόσεις που φέρουν τα σήματα Ν (άλλωστε η Hyundai επέλεξε αυτό το γράμμα επειδή είναι το αρχικό της ονομασίας της πίστας).

Πριν από καιρό είχε εντοπιστεί ξανά στην ίδια πίστα μοντέλο της εταιρείας με αυτόματο κιβώτιο. Δεδομένου του γεγονότος ότι στην γκάμα υπάρχει ένα διπλού συμπλέκτη, αλλά και του πόσο γρήγορα ακούγονται να γίνονται οι αλλαγές, κατά πάσα πιθανότητα και σε αυτή την περίπτωση πρόκειται για ίδιου τύπου κιβώτιο.

Αν τελικά δούμε το αυτόματο κιβώτιο να γίνεται μέρος των επιλογών της γκάμας N θα συνδυάζεται και πάλι με τον γνώριμο κινητήρα των 2.0 λίτρων ο οποίος αποδίδει 250 ή 275 ίππους ανάλογα με την έκδοση και 352 Nm  ροπής.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.