Είστε εδώ

Auto News

Hyundai: Τι αλλαγές φέρνουν τα Ioniq Hybrid και Ioniq PHEV;

του Σωτήριου Χάλλα

Η Hyundai παρουσίασε πριν από τρία χρόνια το Ioniq το οποίο είναι διαθέσιμο με υβριδικό και plug-in υβριδικό σύνολο και τώρα, μετά από περίπου 60.000 πωλήσεις έφτασε η ώρα να ανανεώσει την εμφάνισή του.

Οι βασικές παρεμβάσεις όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση αφορούν τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, τη γρίλια σε μορφή πλέγματος, και τα ανανεωμένα LED φωτιστικά σώματα τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος που ανήκουν, όμως, στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Στο εσωτερικό συναντάμε οθόνη διαγωνίου 10.25 ιντσών για το infotainment, κάτι που σύμφωνα με την εταιρεία αποτελεί πρωτιά για την κατηγορία ενώ το πάνελ για το χειρισμό του κλιματισμού έχει εκσυγχρονιστεί. Μέσω της οθόνης παρέχεται πρόσβαση στις διάφορες λειτουργίες του αυτοκινήτου ενώ προσφέρονται και χαρακτηριστικά όπως η φωνητική αναγνώριση, η συμβατότητα με Android Auto και Apple CarPlay και οι υπηρεσίες Hyundai Live Services.

Στον στάνταρντ εξοπλισμό περιλαμβάνεται πλέον το πακέτο SmartSense που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αυτόματο φρενάρισμα και σύστημα διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας ενώ θα ειδοποιεί σε περίπτωση που καταλάβει ότι η προσοχή του οδηγού δεν είναι στραμμένη προς το δρόμο.

Στις τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας υπάρχει το Green-zone Drive Mode το οποίο ενεργοποιεί αυτόματα την κίνηση αποκλειστικά με τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα σε προκαθορισμένες περιοχές και η ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα. Επιπλέον, όταν τα επίπεδα ενέργειας είναι πολύ χαμηλά ενεργοποιείται το Eco+ Mode ώστε να εξασφαλίσει την κίνηση του αυτοκινήτου για περισσότερη ώρα κατά τη διάρκεια επικίνδυνων καταστάσεων ενώ η λειτουργία Utility επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες, ακόμη και με τον κινητήρα σβηστό.

Οι αισθητικές ανανεώσεις θα περάσουν σύντομα και στην αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Ioniq. Η παρουσίαση και των τριών εκδόσεων θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.