Είστε εδώ

Auto News

Hyundai: Οδηγίες πλοήγησης με ολογράμματα

του Γιώργου Ψαρρά

Ένα νέο σημείο αναφοράς φέρνει η Hyundai στις οδηγίες που λαμβάνουμε από τα συστήματα πλοήγησης.

Η κορεάτικη εταιρία σε συνεργασία με την WayRay παρουσίασε στην  Έκθεση Ηλεκτρονικών Καταναλωτικών Αγαθών (CES 2019) στο Λας Βέγκας, μέσω του Genesis G8, το πρώτο στον κόσμο σύστημα πλοήγησης με ολόγραμμα επαυξημένης πραγματικότητας.

Όπως βλέπετε και στην παραπάνω φωτογραφία η διαφορά, σε σύγκριση με τα head-up display που προβάλλουν σε μια μικρή επιφάνεια του παρμπρίζ μπροστά από τον οδηγό τις σχετικές πληροφορίες μέσω οθόνης LCD, είναι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση οι ενδείξεις προβάλλονται από το ίδιο το παρμπρίζ στον πραγματικό δρόμο, ενώ προσαρμόζονται κατάλληλα σύμφωνα με τη συγκεκριμένη γωνία θέασης του οδηγού, παρέχοντας έτσι ακριβή καθοδήγηση.

Έτσι η προσοχή του οδηγού παραμένει αναπόσπαστη στο δρόμο. Οι εικονικές οδηγίες προβάλλονται σε επιφάνεια διαστάσεων 1.310 χλστ. Χ 3.152 χλστ. σε απόσταση 15 μέτρων από τα μάτια του οδηγού.

Η Hyundai διευκρινίζει ότι ο οδηγός δε χρειάζεται να φοράει ειδικά γυαλιά για να βλέπει τα ολογράμματα που απεικονίζουν κατευθυντήρια βέλη, ταχύτητα, προειδοποίησης απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας και επικείμενους κινδύνους.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.