Είστε εδώ

Auto News

Hyundai N: Το κιβώτιο που έλειπε

του Σωτήριου Χάλλα

Το 2018 η Hyundai παρουσίασε τη σειρά Ν, στην οποία εντάσσονται τα πιο ισχυρά μοντέλα της, ξεκινώντας με το i30 και συνεχίζοντας με το i30 Fastback και το Veloster, το οποίο τώρα θα γίνει το πρώτο που θα αποκτήσει αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Οι Κορεάτες κατάφεραν να κερδίσουν τις εντυπώσεις με τις πιο ισχυρές εκδόσεις των μοντέλων τους, όμως η απουσία αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων ήταν κάτι που ενοχλούσε ορισμένους υποψήφιους αγοραστές.

Περίπου πριν από ένα χρόνο το Veloster N είχε εντοπιστεί να κάνει δοκιμές στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, με αυτόματο κιβώτιο και τώρα η εταιρεία προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση μέσω των social media, στην οποία αναφέρει πως όντως το μοντέλο θα αποκτήσει ένα διπλού συμπλέκτη με οχτώ σχέσεις, το οποίο θα προσφέρει τη δυνατότητα χειροκίνητων αλλαγών με paddles πίσω από το τιμόνι.

Όσον αφορά τον κινητήρα δεν περιμένουμε κάποια αλλαγή, με το σύνολο 2.0 λίτρων που αποδίδει 250 ή 275 ίππους, ανάλογα με την επιλογή του αγοραστή, να δίνει και πάλι το παρών κάτω από το καπό.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.