Είστε εδώ

Auto News

Hyundai N: Αυτόματο για πρώτη φορά

του Σωτήριου Χάλλα

Με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων θα μπορεί κάποιος να παραγγείλει για πρώτη φορά το Veloster N, το ένα από τα τρία μοντέλα της Hyundai που ανήκουν ισχυρές εκδόσεις με 250 και 275 ίππους.

Ένα χρόνο πριν, το Veloster N εκανε δοκιμές στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ χρησιμοποιώντας αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από όταν σας πληροφορήσαμε για την ένταξή του στην γκάμα.

Το εν λόγω κιβώτιο ταχυτήτων είναι διπλού συμπλέκτη με οχτώ σχέσεις και χαρακτηρίζεται ως υγρού τύπου, δηλαδή χρησιμοποιεί λάδι προκειμένου να λιπανθεί αλλά και να ψυχθεί.

Η χρήση του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων βελτιώνει σημαντικά τις επιδόσεις του κορεατικού hatchback, καθώς ο χρόνος για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα στην έκδοση με τους 275 ίππους μειώνεται από τα 6τ.1 δευτερόλεπτα, στα 5.6 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, η τελική ταχύτητα παραμένει ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα.

Μπορεί το Veloster να μην κυκλοφορεί στην Ευρώπη, όμως το αυτόματο κιβώτιο με τις οχτώ σχέσεις σύντομα θα βρει τη θέση του και στα άλλα δύο μοντέλα της Hyundai που φέρουν το γράμμα Ν, τα i30 και i30 Fastback.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.