Είστε εδώ

Auto News

Hyundai Elevate: Τσουλάει, περπατάει, σκαρφαλώνει, σώζει ζωές (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Συχνά γινόμαστε μάρτυρες εικόνων βιβλικής καταστροφής, οι οποίες προβάλλονται μετά από ένα τσουνάμι, μια πυρκαγιά, ένα σεισμό, ένα τυφώνα ή μια πλημμύρα.

Σε αυτές τις περιοχές επιθυμεί να αναλάβει δράση το νέο όχημα της Hyundai ονόματι Elevate παρέχοντας σημαντική βοήθεια, καθώς έχει την ικανότητα να «περπατά» όπως ένα θηλαστικό ή ένα ερπετό πάνω στα συντρίμμια, χάρη στους τέσσερις ρομποτικούς βραχίονες του, οι οποίοι στο κάτω τμήμα τους έχουν ενσωματωμένους τροχούς. Παράλληλα η Hyundai εκθειάζει το νέο Elevate για την ικανότητα του να ξεπερνά κάθε off-road εμπόδιο, ενώ περνάει ακόμα και πάνω από κάθετο τοίχο ύψους 4,5 μέτρων.

Σύμφωνα με την κορεάτικη εταιρεία το νέο Elevate εγκαινιάζει μια νέα κατηγορία οχημάτων αυτή των Ultimate Mobility Vehicle (UMV), ενώ συνδυάζει την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης και της ρομποτικής.  

Η συμβολή του αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς θα επιτρέπει στις ομάδες διάσωσης να φτάνουν άμεσα στο συμβάν, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι οι πρώτες 72 ώρες μετά από μια φυσική καταστροφή είναι πολύ κρίσιμες για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Το νέο Elevate ωστόσο θα μπορεί να εξυπηρετεί και άτομα με κινητικά προβλήματα, καθώς ανεβαίνει σκαλοπάτια και ρίχνει τη ράμπα εισόδου ακριβώς μπροστά από την πόρτα του σπιτιού, ώστε το αναπηρικό αμαξίδιο να εισέρχεται πολύ εύκολα.

Σημειώστε ακόμα ότι οι ρομποτικοί βραχίονες του νέου Elevate αναδιπλώνονται και σταματά η παροχή τους με ηλεκτρική ενέργεια, ώστε να αυξηθεί η απόδοση της μπαταρίας και να κινηθεί κανονικά με τους τροχούς σε αυτοκινητόδρομο.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.