Είστε εδώ

Auto News

Hyundai: Αναπνέοντας από την εξάτμιση ενός Nexo

του Σωτήριου Χάλλα

Το να τρέχεις κλεισμένος μέσα σε μια φούσκα και η μοναδική παροχή αέρα να προέρχεται από την εξάτμιση ενός αυτοκινήτου, δεν ακούγεται ως πολύ καλή ιδέα, εκτός αν πρόκειται για την εξάτμιση του υδρογονοκίνητου Hyundai Nexo.

Τα μοντέλα που χρησιμοποιούν υδρογόνο για την κίνησή τους δεν έχουν επιβλαβείς εκπομπές ρύπων. Αντίθετα, αυτά που βγάζουν από την εξάτμιση είναι νερό και φιλτραρισμένο σε ποσοστό 99.9% οξυγόνο.

Θέλοντας να μας δείξει πόσο καθαρά είναι τα μοντέλα υδρογόνου, η Hyundai Ισπανίας ζήτησε από την κολυμβήτρια της εθνικής Ισπανίας και χρυσή ολυμπιονίκη το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, Μιρέια Μπελμόντε, να κλειστεί σε μια φούσκα μέσα στην οποία θα έτρεχε πάνω σε ένα διάδρομο και η μοναδική πηγή φρέσκου αέρα θα ήταν η εξάτμιση του Nexo.

Το "πείραμα" πραγματοποιήθηκε με επιτυχία αφού η Μπελμόντε δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα όσο ήταν μέσα στη φούσκα. Αντίθετα, οι. μετρήσεις ότι ο αέρας που ανέπνεε ήταν πιο καθαρός από εκείνον που υπάρχει σε πολλές πόλεις.

Μπορεί η παραπάνω ενέργεια να έγινε για διαφημιστικούς λόγους, όμως δείχνει ότι υπάρχει ένας τρόπος να μετακινουμαστε που είναι πιο καθαρός και από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, απλά πρέπει να περιμένουμε να ωριμάσει περαιτέρω ως τεχνολογία και να γίνει πιο προσιτή στο ευρύ κοινό.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.