Είστε εδώ

Auto News

General Motors: Το ηλεκτρικό pick-up και η "ανάσταση" της Hummer

του Σωτήριου Χάλλα

Θέλοντας, ίσως, να κλέψει λίγη από τη λάμψη της παρουσίασης του Tesla Cybertruck, του πρώτου pick-up στην ιστορία της αμερικανικής μάρκας, η διευθύνουσα σύμβουλος της General Motors, Μαίρη Μπαρα, ανακοίνωσε ότι ο όμιλος του οποίου ηγείται θα παρουσιάσει το δικό του ηλεκτρικό pick-up το 2021.

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο του θεσμού Barclay’s Global Automotive Conference, με το χρονικό πλάνο που έδωσε η Μπάρα να δείχνει αρκετά φιλόδοξο. Αυτό το λέμε επειδή ο αντιπρό3εδρος της GM και υπεύθυνος στρατηγικής, είχε απορρίψει τον Ιανουάριο το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός ηλεκτρικού pick-up.

Ωστόσο, φαίνεται ότι από τον Ιανουάαριο μέχρι σήμερα άλλαξαν τα πλάνα της εταιρείας. Μάλιστα, αυτή είναι η βαθύτερη αιτία που τελικά δεν έκλεισε το εργοστάσιο Detroit-Hamtramck.

Η Μπάρα δεν αποκάλυψε πολλά σχετικά με το pick-up το οποίο αποκάλεσε BET (Battery Electric Truck), κάνοντας λογοπαίγνιο αφού η λέξη bet σημαίνει στοίχημα (το στοίχημα της δημιουργίας του πρώτου ηλεκτρικού pick-up της εταιρείας).

Το εν λόγω μοντέλο θα είναι ένα από τα 20 ηλεκτρικά που θα παρουσιάσει μέχρι το 2023 η εταιρεία.

Από τα λίγα πράγματα που ξέρουμε μέχρι τώρα σχετικά, είναι ότι θεωρείται αρκετά πιθανό να βγει στην αγορά με το όνομα της Hummer. Εκτός από την General Motors, ηλεκτρικό pick-up ετοιμάζει και η Cadillac.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.