Είστε εδώ

Auto News

Ford:Τα μέτρα που θα εφαρμόσει από 4 Μαΐου (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Στις 4 Μαΐου θα επανεκκινήσει σταδιακά και προσεκτικά η ζωή στην Ελλάδα, αλλά και η παραγωγική δραστηριότητα της Ford στην Ευρώπη.

Φυσικά και στις δυο περιπτώσεις θα ισχύσουν αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό διασποράς του Covid-19. Σύμφωνα λοιπόν με τη μπλε οβάλ εταιρεία την ερχόμενη Δευτέρα θα αρχίσουν να λειτουργούν και πάλι τα εργοστάσια παραγωγής οχημάτων και κινητήρων της που βρίσκονται σε Γερμανία (Σάαρλουις και Κολωνία), Ισπανία (Βαλένθια) και Ρουμανία (Κραϊόβα).

Η Ford ανακοινώνει μια σειρά μέτρων που έχει λάβει, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων της, καθώς αυτή είναι η βασική της προτεραιότητα.

Η χρήση μάσκας από οποιονδήποτε (εργαζόμενο ή επισκέπτη) που εισέρχεται σε μια εγκατάσταση της Ford θα είναι επιβεβλημένη και θα παρέχεται από την εταιρεία. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι η Ford παράγει πλέον μάσκες προσώπου όχι μόνο για να καλύψει τις δικές της ανάγκες, αλλά και για να ενισχύσει μονάδες υγείας.

Σε ορισμένα πόστα τώρα, όπου δε μπορεί να εφαρμοστεί η απόσταση των δυο μέτρων, θα παρέχονται πλαστικές προστατευτικές ασπίδες προσώπου. Θερμομέτρηση θα πραγματοποιείται σε όσους εισέρχονται στις εγκαταστάσεις της Ford, ενώ οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν μια αυτοαξιολόγηση της ευεξίας τους.

Οι χώροι εργασίας θα αναδιαμορφωθούν, ώστε να είναι πιο εύκολη η τήρηση των κοινωνικών αποστάσεων. Επίσης η επιστροφή στην εργασία θα γίνει σταδιακά, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός στις εγκαταστάσεις.

Η Ford θα παρέχει σε όλους τους εργαζομένους, κατά τη διάρκεια της επιστροφής τους, ένα προσωπικό «κιτ φροντίδας», το οποίο θα περιέχει μάσκες προσώπου μίας χρήσης, επαναχρησιμοποιήσιμο θερμόμετρο και άλλα είδη υγιεινής.

Η παραγωγή αρχικά θα είναι μειωμένη και θα αυξηθεί σταδιακά τους επόμενους μήνες, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα στις παραγγελίες οχημάτων που πωλούνται από τις αντιπροσωπείες. Παράλληλα η παραγωγή θα προσαρμοστεί ανάλογα με τις ικανότητες των προμηθευτών, τους περιορισμούς κυκλοφορίας που ισχύουν στις ευρωπαϊκές χώρες και φυσικά από τη ζήτηση.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.