Είστε εδώ

Auto News

Ford: Στα σκαριά το νέο Mondeo;

του Σωτήριου Χάλλα

Παρά τη μείωση των πωλήσεων στα μοντέλα τριών όγκων λόγω της “επέλασης” των SUV,  υπάρχουν ακόμα κάποιες προτάσεις οι οποίες συνεχίζουν την παρουσία τους στο χώρο, όπως είναι το Ford Mondeo.

Μάλιστα, υπάρχουν ενδείξεις ότι η αμερικανική εταιρεία ετοιμάζει νέα γενιά την οποία κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Η πληροφορία που δείχνει ότι μάλλον η Ford ετοιμάζει ένα νέο Mondeo, προέρχεται από μία λίστα με εργαλεία που δόθηκε σε αντιπροσωπείες της μάρκας. Αυτές οι λίστες έχουν στόχο να βοηθήσουν τις αντιπροσωπείες να προετοιμαστούν για τα νέα μοντέλα που έρχονται, ενημερώνοντάς τες για τον εξοπλισμό που θα χρειαστούν ώστε να μπορούν να προβούν σε κάθε είδους επιδιόρθωση.

Σε κάποιο σημείο αυτής της λίστας υπάρχει η φράση “2022 Mondeo CD542”. Ο εν λόγω κωδικός μέχρι πρότινος χρησιμοποιούνταν για τον διάδοχο του Fusion (έτσι ονομάζεται το Mondeo στην αμερικανική αγορά), όμως κάποια στιγμή η εταιρεία αποφάσισε να διακόψει την ανάπτυξή του. Έτσι, συμπεραίνουμε ότι οι Αμερικανοί ετοιμάζουν τη νέα γενιά του οικογενειακού τους μοντέλου.

Όσο για το εργαλείο, αφορά την αφαίρεση τμήματος της πίσω ανάρτησης. Μάλιστα, η μορφή του αφήνει υπόνοιες ότι πρόκειται για plug-in υβριδικό μοντέλο. Όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται πιο ξεκάθαρο τι μέλλει γενέσθαι με το Mondeo.  

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.