Είστε εδώ

Auto News

Ford: Πού χρησίμευε το 1919 το ντουλαπάκι; (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Η Ford πιστεύει ότι δεν χρειάζονται έξυπνες εφαρμογές και προηγμένα τεχνολογικά συστήματα για να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε το κινητό μας τηλέφωνο, ενώ οδηγούμε.

Πρέπει απλά να συνειδητοποιήσουμε πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η συνήθεια όχι μόνο για τη δική μας ζωή αλλά και για των υπολοίπων οδηγών που δε φταίνε σε τίποτα.

Τι προτείνει λοιπόν η μπλε οβάλ εταιρία; Κάτι πολύ απλό. Πριν ξεκινήσετε κλειστέ το κινητό σας τηλέφωνο μέσα στο ντουλαπάκι του συνοδηγού, ώστε να οδηγήσετε ανεπηρέαστοι μέχρι τον προορισμό σας.

Η Ford ονομάζει την καμπάνια αυτή “phone box”, ενώ την υλοποιεί σε συνεργασία με την Brake. Οι υποστηρικτές της καμπάνιας κολλάνε ένα αυτοκόλλητο με την ένδειξη  #MyNewPhonebox στο αυτοκίνητο τους στέλνοντας έτσι ένα κοινωνικό μήνυμα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Ford και η Brake παραπάνω από τους μισούς οδηγούς στη Βρετανία παραδέχονται ότι χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο εν κινήσει, ενώ το 37% θέλουν να έχουν οπτική επαφή με αυτό για να βλέπουν τις ειδοποιήσεις που λαμβάνουν.

Παράλληλα με αφορμή την καμπάνια “phone box” η Ford μας και δίνει μια ιστορική πληροφορία για τα ντουλαπάκια των αυτοκίνητων. Αλήθεια εσείς γνωρίζατε ότι το 1909 χρησίμευαν για την αποθήκευση των γαντιών που φορούσαν τότε οι οδηγοί;

Περισσότερα στο video που ακολουθεί.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.