Είστε εδώ

Auto News

Ford: Μπορεί να δημιουργηθεί pick-up βασισμένο στο Focus;

του Σωτήριου Χάλλα

Η Ford έχει παράδοση στα pick-up (ειδικά στα μεγάλα) αφού, κυρίως στην Αμερική, διαθέτει μια αρκετά πλούσια γκάμα την οποία όπως φαίνεται θέλει να εμπλουτίσει προς το κάτω άκρο της.

Προς το παρόν το μικρότερο pick-up που διαθέτει η Ford τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική είναι το Ranger όμως πληροφορίες αναφέρουν ότι στα σχέδια της εταιρείας υπάρχει η δημιουργία ενός νέου, μικρότερου μοντέλου το οποίο θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα του Focus.

Όσο παράξενο και αν φαίνεται κάτι τέτοιο η Ford το έχει κάνει ξανά χρησιμοποιώντας ως βάση το Fiesta όταν δημιούργησε ένα μικρό pick-up με την ονομασία Courier το οποίο διέθεσε στην αγορά της Νότιας Αμερικής. Την ίδια ονομασία τώρα την κατοχύρωσε και στο γραφείο ευρεσιτεχνιών και πατεντών των Η.Π.Α. αν και ακόμα δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι αυτό θα είναι το όνομά του.

Αυτό που μπορούμε να υποθέσουμε με αρκετή ασφάλεια είναι ότι το νέο μικρό pick-up από τη στιγμή που χρησιμοποιεί το πάτωμα του Focus θα έχει και τα ίδια μηχανικά σύνολα.

Τέλος, είναι άγνωστο ακόμα σε ποιες αγορές θα είναι διαθέσιμο το μοντέλο αφού μπορεί να περιοριστεί σε αναπτυσσόμενες περιοχές του πλανήτη όπως τη Νότια Αμερική και τη Νότια Αφρική ή να επεκταθεί και σε πιο δύσκολες και απαιτητικές αγορές όπως των Η.Π.Α. και της Ευρώπης.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.