Είστε εδώ

Auto News

Ford: Φόρτωσε την καρότσα, βγάλε την οροφή και φύγαμε

του Σωτήριου Χάλλα

Η Ford κατέθεσε πατέντα με την οποία φαίνεται να σχεδιάζει την τοποθέτηση αφαιρούμενων πάνελ στην οροφή ενός pick-up, το οποίο ακόμα δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιο είναι.

Σύμφωνα με κάποιες άλλες πατέντες που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν λίγο καιρό, η Ford θα εξοπλίσει με αφαιρούμενα πάνελ το Bronco, ένα SUV που ετοιμάζει για την αμερικανική αγορά, όμως φαίνεται ότι οι Αμερικανοί θέλουν να κάνουν το ίδιο και σε ένα pick-up.

Αυτή τη στιγμή τα μοναδικά μοντέλα που έχουν αφαιρούμενα πάνελ προέρχονται από την Jeep και είναι το Wrangler, σε ό,τι αφορά τα SUV και το Gladiator (δηλαδή το Wrangler με καρότσα), σε ό,τι αφορά τα pick-up.

Αν η Ford θέλει να τοποθετηθεί ευθέως απέναντι από την Jeep θα επιλέξει να βάλει την αφαιρούμενη οροφή στο Bronco και την pick-up έκδοσή του, αφού το συγκεκριμένο μοντέλο, όπως αναφέραμε παραπάνω, θα έχει έτσι κι αλλιώς αφαιρούμενα μέρη. Ωστόσο, δεν αποκλείεται το μοντέλο που θα επιλεγεί να είναι το Ranger.

Αυτό που δεν βλέπουμε από τα σχέδια που κατατέθηκαν είναι αν η οροφή θα αποθηκεύεται σε κάποιο σημείο ή θα πρέπει ο οδηγός να την αφήσει στο σπίτι και να φύγει.

Σε κάθε περίπτωση θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε μια ιδέα που την έχουμε συνδέσει κυρίως με την Jeep, να υλοποιείται και από κάποια άλλη εταιρεία.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.