Είστε εδώ

Auto News

Ford Focus RS: Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν

του Σωτήριου Χάλλα

Η Ford επιβεβαίωσε επίσημα ότι δε θα υπάρξει έκδοση RS για την τέταρτη και νεότερη γενιά του Focus, καθώς το κόστος εξέλιξης είναι πολύ μεγάλο και οι Αμερικανοί θεωρούν ότι ο μικρός αριθμός πωλήσεων που έτσι κι αλλιώς κάνουν τα μοντέλα της κατηγορίας δεν είναι αρκετός για να το δικαιολογήσει.

Οι φήμες έδιναν κι έπαιρναν πολύ καιρό καθώς οι μηχανικοί της Ford στην αρχή είχαν στραφεί στη χρήση ήπια υβριδικού συστήματος, όμως στην πορεία αποδείχτηκε ότι αυτό δε θα ήταν αρκετό προκειμένου να τηρηθούν οι προδιαγραφές ρύπων. Αυτό τους οδήγησε στην κατεύθυνση του κλασικού υβριδικού συστήματος, όμως φαίνεται πως ούτε αυτή η λύση ήταν η ενδεδειγμένη, τουλάχιστον όχι με το κόστος να παραμένει εντός λογικών πλαισίων.

Έτσι, οι Αμερικανοί αποφάσισαν να σταματήσουν την εξέλιξη του Focus RS. Κατά συνέπεια, στην κορυφή της γκάμας όσον αφορά την ισχύ θα παραμείνει η έκδοση ST την οποία βλέπουμε στην εικόνα, η οποία μπορεί κάτω από το καπό να φιλοξενεί κινητήρα βενζίνης 2.3 λίτρων με απόδοση 280 ίππων ή κινητήρα πετρελαίου 2.0 λίτρων με 190 ίππους.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.