Είστε εδώ

Auto News

Ford F-150: Ρυμούλκησε 453 τόνους τροφοδοτούμενο από ρεύμα

του Γιώργου Ψαρρά

Μπορεί το εμβληματικό pickup Ford F-150 να αλλάξει στο εγγύς μέλλον «καρδιά», καθώς θα τροφοδοτείται από ηλεκτροκινητήρα και όχι μόνο από κινητήρα εσωτερικής καύσης, αυτό όμως δε θα επηρεάσει καθόλου τις επαγγελματικές σκληροτράχηλες ικανότητες του.

Αν τώρα σας πούμε ότι το επερχόμενο αμιγώς ηλεκτροκίνητο F-150, σε πρωτότυπη μάλιστα μορφή, καθώς εξελίσσεται ακόμα, κατάφερε να ρυμουλκήσει φορτίο άνω των 453 τόνων, θα μας πιστεύατε;

Μάλλον όχι… Για το λόγο αυτό η Ford φρόντισε να μας δώσει τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία είναι το παρακάτω video. Όπως θα δείτε και εσείς με τα μάτια σας ρυμούλκησε, με χαρακτηριστική μάλιστα ευκολία, μια διώροφη αμαξοστοιχία μήκους 304 μέτρων, φορτωμένη με 42 συμβατικά Ford F-150.

Η μπλε οβάλ εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι το δημοφιλέστερο και διαχρονικότερο pickup στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού από την επόμενη χρονιά θα προσφέρεται και ως υβριδικό, ενώ αργότερα θα μπει στην παραγωγή και η αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του, για την οποία προς το παρόν δε έχουν δοθεί τεχνικές πληροφορίες.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.