Είστε εδώ

Auto News

Ford: Ανακοίνωσε 13 υβριδικά και ηλεκτροκίνητα μοντέλα

του Γιώργου Ψαρρά

Τα μελλοντικά της πλάνα ανακοίνωσε η Ford για τις προσθήκες την επόμενη πενταετία στη γκάμα της, δίνοντας ξεκάθαρη προτεραιότητα στα ηλεκτροκίνητα και υβριδικά μοντέλα.

Συνολικά 13 υβριδικά και ηλεκτροκίνητα μοντέλα θα δούμε από τη μπλε οβάλ εταιρία, ενώ προς το παρόν γίνεται αναφορά στα πρώτα 7. Αναμένουμε λοιπόν ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV με αυτονομία 480 χλμ. για τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία, ενώ το 2019 θα έρθει η υβριδική plug-in έκδοση του Τransit Custom για την Ευρώπη και το 2020 το υβριδικό Mustang για τη Βόρεια Αμερική. Επίσης ένα νέο αυτόνομο όχημα για τη Βόρεια Αμερική, το υβριδικό F-150 για Μέση Ανατολή και Βόρεια Αμερική και δυο υβριδικά περιπολικά για τη Βόρεια Αμερική.  

Η επένδυση της Ford στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της ανέρχεται στα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ στο εργοστάσιο της “Flat Rock” στις H.Π.Α επενδύθηκαν 700 εκατομμύρια δολάρια και άνοιξαν 700 νέες θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με τη Ford τα επόμενα 15 χρόνια η παγκόσμια προσφορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα υπερβαίνει αυτή των βενζινοκίνητων. Παράλληλα εξελίσσει την ασύρματη φόρτιση ηλεκτροκινήτων οχημάτων, ενώ στα σχέδια της είναι η δημιουργία ενός δικτύου ταχείας φόρτισης στην Ευρώπη σε συνεργασία με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.