Είστε εδώ

Auto News

Fiat: Θέλει αύξηση παρουσίας στα SUV. Με ποιο τρόπο;

του Σωτήριου Χάλλα

Στο πλαίσιο της στροφής ολόκληρης της αυτοκινητοβιομηχανίας προς τα SUV και τα crossover μοντέλα, στη Fiat εξετάζουν το ενδεχόμενο να επεκτείνουν σχετικά την γκάμα του Tipo όταν έρθει η επόμενη γενιά του.

Το θέμα τέθηκε από τον επικεφαλής της ιταλικής μάρκας, Ολιβιέ Φρανσουά, ο οποίος ανέφερε ότι “μπορεί το Tipo να τα πηγαίνει καλά στις πωλήσεις, όμως δεν είναι SUV¨, υπονοώντας ότι αν ανήκε σε αυτή την κατηγορία, ίσως να είχε ακόμα καλύτερη πορεία. Μάλιστα, δήλωσε ότι η επόμενη γενιά του μοντέλου πρέπει να ενταχθεί στο χώρο των SUV.

Σε περίπτωση που η Fiat πάρει τη σχετική απόφαση, έχει πολλές επιλογές καθώς θα μπορούσε να κρατήσει τα τρία αμαξώματα που έχει σήμερα, δηλαδή hatchback, sedan και station wagon, χρησιμοποιώντας την τελευταία για να δημιουργήσει κάτι αντίστοιχο του Kia XCeed. Φυσικά υπάρχει πάντα η εναλλακτική να απομακρυνθεί εντελώς από αυτά που ξέρουμε και η γκάμα του να περιλαμβάνει μόνο εκδόσεις με αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Συμπληρώνοντας τα παραπάνω ο Φρανσουά ανέφερε ότι θα ήθελε η εταιρεία της οποίας ηγείται να έχει ήδη κάποια πρόταση σε αυτήν την κατηγορία και ότι είναι πολύ σημαντικό για τους Ιταλούς να έχουν παρουσία σε αυτόν το χώρο.

Με δεδομένη τη συγχώνευση FCA και PSA, η επιθυμία του Ολιβιέ Φρανσουά θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα με πιο εύκολο τρόπο, καθώς οι Peugeot, Citroen και Opel διαθέτουν ήδη αντίστοιχα μοντέλα, οπότε η Fiat θα μπορούσε να δανειστεί την πλατφόρμα τους ώστε να δημιουργήσει τη δική της πρόταση.

Επιπλέον, ο Φρανσουά δήλωσε ότι οι Ιταλοί θέλουν να επιστρέψουν στην κατηγορία Β, δηλαδή εκείνη στην οποία μέχρι πριν λίγα χρόνια εκπροσωπούνταν από το Punto, καθώς μετά τη διακοπή της παραγωγής του δεν υπήρξε αντικαταστάτης. Η συγχώνευση με την PSA θα μπορούσε και εδώ να φανεί χρήσιμη, αν και το υψηλόβαθμο στέλεχος είπε ότι η εταιρεία έχει ξεκινήσει ήδη να ασχολείται με αυτό το πλάνο, όμως ακόμα είναι πολύ νωρίς για να αποκαλύψει λεπτομέρειες.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.