Είστε εδώ

Auto News

Εργοστάσια αυτοκινήτων: ο κορωνοϊός «χτυπά»…

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών εγείρει συναγερμό και ζητά άμεσα μέτρα για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, τους αντιπροσώπους και τους προμηθευτές

καθώς η μάστιγα του κορωνοϊού, πέραν της τεράστιας έκτακτης ανάγκης για την υγεία, θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια 14 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας.

Η επίδραση της πανδημίας στην κοινωνία και στην παγκόσμια οικονομία είναι άνευ προηγουμένου, με σοβαρές συνέπειες για την αυτοκινητοβιομηχανία.  

Ο Έρικ Μαρκ Χουίτεμα, διευθύνων σύμβουλος της ACEA (Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων), διευκρινίζει ό,τι. «Είναι σαφές ότι αυτή είναι η χειρότερη κρίση που έχει συμβεί ποτέ. Με τη διακοπή της παραγωγής και το κλείσιμο του δικτύου πωλήσεων στην Ευρώπη, κινδυνεύουν σχεδόν 14 εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Για να αντιδράσουμε, χρειαζόμαστε αποφασιστικές και συντονισμένες ενέργειες από τα κράτη και την Ευρωπαϊκή Ένωση προς τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, τους προμηθευτές και τους αντιπροσώπους, με άμεση στήριξη της ρευστότητάς τους ».

Στην Παλιά Ηπειρωτική Ευρώπη υπάρχουν 229 μονάδες συναρμολόγησης, με 2,6 εκατομμύρια εργαζόμενους, που αν συμπεριλάβουμε όλες τις σχετικές δραστηριότητες ο αριθμός αγγίζει τα 13.8 εκατομμύρια. 

Ένας τεράστιος αριθμός, γι 'αυτό ο Χουίτεμα ζητά. «Συγκεκριμένα μέτρα για την αποφυγή αμετάκλητων ζημιών στους κατασκευαστές και στις θέσεις εργασίας, για την πρόβλεψη και τη διευκόλυνση της επανέναρξης του τομέα, η οποία θα επηρεάσει πάρα πολύ θετικά την αναζωογόνηση ολόκληρης της ευρωπαϊκής οικονομίας.»

Πάντως δεν είναι μόνο το αυτοκίνητο που χτυπάει κόκκινο στην κοινωνία της Ευρώπης...      

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.