Είστε εδώ

Auto News

Επιτέλους, ασύρματο Android Auto και Apple CarPlay!: Σε ποια μοντέλα θα τα δούμε για πρώτη φορά;

του Σωτήριου Χάλλα

Η δυνατότητα σύνδεσης των smartphones που τρέχουν Android ή iOS με το infotainment μέσω Android Auto και Apple CarPlay, αντίστοιχα, έχει αλλάξει δραματικά τον τρόπο που κινούμαστε και χρησιμοποιούμε το τηλέφωνό μας όσο είμαστε στο αυτοκίνητο.

Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόβλημα και αυτό είναι ότι και τα δύο πρότυπα απαιτούν σύνδεση μέσω καλωδίου. Τα προβλήματα με αυτό είναι ότι αν ξεχάσεις ή χάσεις το καλώδιο, ξεχνάς τη σύνδεση μέχρι να το ξαναβρείς ή να πάρεις άλλο, πρέπει το κινητό να είναι σταθερό σε ένα σημείο (κατά προτίμηση βάση αυτοκινήτου) ώστε η θύρα να είναι ελεύθερη και τέλος, όση ώρα το τηλέφωνο είναι συνδεδεμένο φορτίζει. Ακόμα και αν η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη, η USB του αυτοκινήτου θα δώσει ρεύμα.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να λυθούν με την ασύρματη σύνδεση μεταξύ αυτοκινήτου και τηλεφώνου όμως μέχρι τώρα, το Bluetooth επέτρεπε μόνο τη μετάδοση κλήσεων, μηνυμάτων και μουσικής.

Πλέον, οι κάτοχοι των νέων Skoda Scala και Kamiq δε θα έχουν κανένα από τα παραπάνω προβλήματα αφού υποστηρίζεται ασύρματη σύνδεση, κάτι που είχε ανακοινωθεί πριν λίγο καιρό τόσο από την Google, όσο και από την Apple.

Αρχικά η σύνδεση γίνεται μέσω Bluetooth όμως στη συνέχεια αναλαμβάνει το Wi-Fi ώστε να υπάρχει επαρκής ταχύτητα για τη χρήση των εφαρμογών που είναι εγκατεστημένες στο τηλέφωνο, μέσω του αυτοκινήτου.

Τα Skoda Scala και Kamiq θα δώσουν το “παρών” στο περίπτερο της τσεχικής μάρκας στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.