Είστε εδώ

Auto News

Citroen: Επιστρέφουν τα C4 και C5;

του Σωτήριου Χάλλα

Τόσο το C4 όσο και το C5 είναι δύο μοντέλα συνυφασμένα με τη νεότερη ιστορία της Citroen όμως και τα δύο αυτή τη στιγμή είναι εκτός παραγωγής έτσι οι Γάλλοι δεν έχουν καθόλου παρουσία στα μεσαία μοντέλα ενώ στα μικρομεσαία το κενό καλείται να καλύψει το C4 Cactus το οποίο, όμως, ανήκει περισσότερο στην κατηγορία των SUV.

Ωστόσο, με τον όγκο πωλήσεων που έχει η μικρομεσαία κατηγορία η παρουσία ενός κατασκευαστή σε αυτή είναι απαραίτητη ειδικά όταν πρόκειται για κάποια εκ των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Έτσι, οι Γάλλοι δε θα μπορούσαν να μείνουν για πολύ καιρό χωρίς εκπρόσωπο στην κατηγορία και αυτό επιβεβαιώνει η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας (CEO) Λίντα Τζάκσον η οποία είπε σε πρόσφατες δηλώσεις της ότι το C4 είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Ευρώπη και για αυτό θα υπάρξει κάποιο μοντέλο που θα το αντικαταστήσει αλλά δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η προηγούμενη γενιά C4 βασιζόταν στα μηχανικά μέρη του 308 και το πιο πιθανό είναι ότι το ίδιο θα συμβεί και με την επόμενη γενιά του μοντέλου. Άλλωστε το νέο 308 είναι ήδη υπό εξέλιξη.

Αντικαταστάτη θα δούε, όμως και για το C5 καθώς σύμφωνα με τη Citroen το μοντέλο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την αγορά της Κίνας όμως σύμφωνα με την Τζάκσον θα κυκλοφορήσει και σε άλλες αγορές.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.