Είστε εδώ

Auto News

BMW Vision iNext: Πού θα είναι διαθέσιμο για εικονική οδήγηση;

του Γιώργου Ψαρρά

Παρούσα στη φετινή Έκθεση Ηλεκτρονικών Καταναλωτικών Αγαθών (CES 2019) που θα διοργανωθεί από 8 έως 11 Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας θα είναι και η BMW.

H βαυαρική εταιρεία λοιπόν θα θέσει σε πρώτο πλάνο το μέλλον της οδηγικής απόλαυσης και τη ψηφιακή συνδεσιμότητα μέσα από διάφορους τρόπους. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν εικονικά το πρωτότυπο Vision iNext, για το οποίο μπορείτε να διαβάστε πληροφορίες πατώντας εδώ.

Στόχος είναι να δοθεί μια γεύση για το πως θα είναι στο μέλλον να κινούμαστε αυτόνομα και με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Αρχικά θα οδηγούν οι ίδιοι το Vision iNext, ωστόσο αυτό σύντομα θα μεταβαίνει στην αυτόνομη λειτουργία, ενώ με επιλεγμένο το πρόγραμμα “Ease” ο οδηγός θα αλληλοεπιδρά με τον "έξυπνο προσωπικό βοηθό της BMW”, o οποίος θα κάνει προτάσεις και θα ελέγχει διάφορες λειτουργίες.

Επίσης η καμπίνα του πρωτότυπου Vision iNext έχει σχεδιαστεί ως ένα κινητό περιβάλλον που βελτιώνει την ποιότητα ζωής, ενώ δείχνει πως θα μοιάζει το εσωτερικό ενός μελλοντικού αυτοκινήτου όταν δε χρειάζεται πλέον τη συνδρομή οδηγού.

Παράλληλα η BMW θα αναδείξει τις καινοτόμες δυνατότητες της στους τομείς της σχεδίασης, της αυτόνομης οδήγησης, της συνδεσιμότητας, της ηλεκτροκίνησης και των υπηρεσιών, οι οποίες ορίζονται ως οι βασικοί πυλώνες της μελλοντικής στρατηγικής της ονόματι  NUMBER ONE > NEXT.

Τέλος, στο περίπτερο της BMW θα υπάρχει και η αυτόνομη μοτοσυκλέτα R 1200 GS και η νέα X7 που θα είναι πρόθυμη για μια off-road εμπειρία.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.