Είστε εδώ

Auto News

BMW: Η Σειρά 1 και η σχέση της με το ρεύμα

του Σωτήριου Χάλλα

Η BMW είναι παρούσα στην αγορά των ηλεκτρικών μοντέλων με το i3 και σε εκείνη των plug-in υβριδικών με το i8, όμως σταδιακά ετοιμάζεται να επεκτείνει σημαντικά την γκάμα της και στους δύο τομείς.

Ένα από τα πρώτα μοντέλα θα είναι η Σειρά 1 την οποία θα δούμε να γίνεται αμιγώς ηλεκτρική το 2021, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του τμήματος i της βαυαρικής μάρκας, Ρόμπερτ Ίρλινγκερ.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος είπε επίσης ότι η BMW σκοπεύει να προσφέρει ηλεκτρικά μοντέλα για το σύνολο της γκάμας της. Για παράδειγμα θα υπάρχουν οι κανονικές X3, αλλά και οι plug-in υβριδική εκδοχή, οι επιλογές κινητήρων εσωτερικής καύσης για τη Σειρά 4 αλλά και το αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο, κ.ο.κ.

Μάλιστα, για τη Σειρά 4 έχει ήδη αρχίσει να αναπτύσσεται το αντίστοιχο ηλεκτρικό μοντέλο, που θα είναι το i4.

Επιστρέφοντας στη Σειρά 1, της οποίας η ηλεκτρική ονομασία θα είναι i1, οι πιο απλές εκδόσεις θα έχουν μόνο έναν κινητήρα που θα τοποθετηθεί στον εμπρός άξονα, όμως είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και έκδοση με δύο κινητήρες, με το δεύτερο μοτέρ να αναλαμβάνει τον πίσω άξονα, κάνοντας το αυτοκίνητο τετρακίνητο.

Όσον αφορά την αισθητική, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι οι αλλαγές θα είναι πολύ λίγες σε σχέση με τα μοντέλα που έχουν κινητήρες εσωτερικής καύσης. Οι μόνες διαφοροποιήσεις θα έχουν να κάνουν με τη φύση των ηλεκτρικών μοντέλων, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι δε θα χρειάζεται να υπάρχουν μεγάλες γρίλιες, αφού οι ανάγκες ψύξης θα είναι σαφώς μικρότερες.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.