Είστε εδώ

Auto News

Αυστρία: Μεγαλύτερο όριο ταχύτητας για τα ηλεκτρικά

του Σωτήριου Χάλλα

Στην Αυστρία η κυβέρνηση βρήκε έναν ασυνήθιστο τρόπο για να ενθαρρύνει την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τους πολίτες και αυτός έχει να κάνει με το μέγιστο όριο ταχύτητας.

Συγκεκριμένα, το υπουργικό συμβούλιο της χώρας ανακοίνωσε ότι θα γίνουν αλλαγές στο όριο ταχύτητας που θα ισχύει στη ζώνη IG-L-Hundred Zone η οποία είναι μια περιοχή που καλύπτει 440 χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομων στην οποία τα ηλεκτρικά θα μπορούν να κινούνται μέχρι και με 130 χλμ./ώρα. εν συγκρίσει με τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης για τα οποία το όριο ταχύτητας είναι τα 100 χλμ./ώρα.

Ωστόσο υπάρχει μια ιδιαιτερότητα καθώς το όριο στους αυτοκινητόδρομους της Αυστρίας είναι στα 130 χλμ./ώρα αυτή τη στιγμή όμως όταν η ρύπανση του αέρα ξεπερνά κάποιο επίπεδο τότε το όριο πέφτει στα 100 χλμ./ώρα. Αυτό που θέλει να κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να στρέψει τον κόσμο στα ηλεκτρικά είναι ότι η μείωση στο όριο ταχύτητας θα αφορά μόνο όσους έχουν συμβατικούς κινητήρες.

Ένα ακόμα μέτρο που έχει προταθεί είναι να δοθεί η άδεια στα ηλεκτρικά να κινούνται στις λεωφορειολωρίδες καθώς και να υπάρχει δωρεάν parking σε ορισμένα σημεία προκειμένου να εξυπηρετούνται πιο άνετα.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν αυτές οι αλλαγές θα ισχύουν και για τα υβριδικά μοντέλα ή μόνο για τα αμιγώς ηλεκτρικά.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.