Είστε εδώ

Auto News

Αυστραλία: Δεν υπολόγισε το τρέιλερ (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Μερικές φορές όταν βλέπουμε κάποιο βίντεο, αναρωτιόμαστε τι μπορεί να σκεφτόταν ο εκάστοτε οδηγός τη στιγμή του περιστατικού που βλέπουμε να διαδραματίζεται στην οθόνη μας.

Αυτό συνέβη και με τον οδηγό ενός pick-up από την Αυστραλία, ο οποίος είχε ατύχημα όταν προσπάθησε να κάνει προσπέραση σε δύο αυτοκίνητα ταυτόχρονα, ενώ παράλληλα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου υπήρχε τρέιλερ στο οποίο είχε φορτώσει ένα σκάφος.

Όπως βλέπουμε ο δρόμος έχει μόνο μία λωρίδα ανά κατεύθυνση και προφανώς ο συγκεκριμένος οδηγός ήθελε να κινηθεί ταχύτερα από τα δύο προπορευόμενα αυτοκίνητα. Ωστόσο, από την ταχύτητα κίνησης που αναγράφει η κάμερα στο κάτω μέρος, δε φαίνεται να πήγαιναν αργά.

Όπως και να’ χει, όταν ο οδηγός του pick-up είδε ότι μπροστά τους υπήρχε μια μεγάλη ευθεία, στην οποία επιτρεπόταν η προσπέραση, βγήκε στο αντίθετο ρεύμα. Όμως, δεν υπολόγισε καλά το γεγονός ότι είχε και το τρέιλερ με το σκάφος στο πίσω μέρος, το οποίο σε κάποια στιγμή άρχισε να κινείται δεξιά – αριστερά. Βλέποντας αυτό ο οδηγός προσπάθησε να μπει και πάλι στο ρεύμα που ήταν αρχικά και τότε έχασε εντελώς τον έλεγχο.

Το σκάφος έφυγε από το τρέιλερ και το αυτοκίνητο χτύπησε στις μπαριέρες, γυρνώντας στη συνέχεια με φορά ανάποδη προς την κίνηση.

Το ευτύχημα είναι ότι ο οδηγός δεν έπαθε τίποτα, όμως σίγουρα οι ζημιές στο αυτοκίνητο, το τρέιλερ και το σκάφος, είναι μεγάλες.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.