Είστε εδώ

Auto News

Από το Λε Μαν στο πικάπ σας: Δίσκοι βινυλίου made by Porsche (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Porsche αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια σειρά δίσκων βινυλίου στην οποία θα αναλύονται οι 19 νίκες που έχει πετύχει στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής, τις 24 ώρες του Λε Μαν.

Μόνο που δεν το έκανε με τον συνηθισμένο τρόπο. Για να δημιουργήσει τους δίσκους βινυλίου η γερμανική μάρκα χρησιμοποίησε ως πρώτη ύλη τα ελαστικά από την 919 Hybrid που κέρδισε τον τελευταίο αγώνα στον οποίο συμμετείχε, εκείνον του 2017.

Στους δίσκους υπάρχει περιγραφή του κάθε αγώνα από ανθρώπους που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τη μάρκα από τη Στουτγκάρδη όπως ο Ντρ. Βόλφγκανγκ Πόρσε εγγονός του ιδρυτή της εταιρείας, ο ηθοποιός Τσαντ ΜακΚουίν και ο οδηγός Χανς-Χοακίμ Στακ. Η διάρκεια της κάθε περιγραφής φτάνει τα 24 λεπτά.

Η Porsche κατάφερε να παράξει 200 δίσκους από τα ελαστικά της 919 Hybrid όμως στο κοινό θα διατεθούν μόνο 24. Η πώλησή τους θα γίνει μέσω δημοπρασίας η οποία θα πραγματοποιηθεί τα μεσάνυχτα της 24ης Φεβρουαρίου (ζώνη ώρας κεντρικής Ευρώπης, CET). Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στον φιλανθρωπικό οργανισμό Loisirs Pluriel που φροντίζει παιδιά με ειδικές ανάγκες στη Γαλλία.

Εκτός από τους δίσκους βινυλίου τα 24λεπτα ηχητικά αποσπάσματα έχουν ανέβει και σε διάφορες ιντερνετικές πλατφόρμες, ώστε να είναι διαθέσιμες στον οποιονδήποτε σε ψηφιακή μορφή.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.