Είστε εδώ

Ανακλήσεις

Ford:Τι συμβαίνει με το αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων;

του Γιώργου Ψαρρά

Μια ακόμα «πανδημία» φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει, όχι στον ανθρώπινο πληθυσμό, αλλά στα οχήματα της Ford.

Σύμφωνα λοιπόν με τη μπλε οβάλ εταιρεία «νοσούν» τα μοντέλα της Ranger, F-150 και Expedition, τα οποία διαθέτουν το αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων.  Ποιο ακριβώς όμως είναι το πρόβλημα;

Στα επηρεαζόμενα οχήματα ένα κλιπ που ασφαλίζει το καλώδιο αλλαγής ταχυτήτων στο κιβώτιο ενδέχεται να μην είναι σωστά τοποθετημένο. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα με την πάροδο του χρόνου η επιλεγμένη θέση μετάδοσης να είναι διαφορετική από αυτή που έθεσε ο οδηγός.

Κατά συνέπεια δεν αποκλείεται ενώ ο οδηγός έχει επιλέξει τη θέση P (στάθμευση) και δεν έχει σηκώσει το χειρόφρενο όταν αφαιρέσει το κλειδί από μίζα, να έχει επιλεγεί άλλη θέση στο αυτόματο κιβώτιο, με αποτέλεσμα το όχημα να μετακινηθεί ακούσια προκαλώντας ενδεχομένως σύγκρουση ή τραυματισμό.  

Προς το παρόν πάντως δεν έχει καταγραφεί κάποιο ατύχημα ή τραυματισμός που να σχετίζεται με το παραπάνω πρόβλημα. Διευκρινίζεται επίσης ότι ανάλογο πρόβλημα δεν εμφανίζεται στα Ranger, F-150 και Expedition που εξοπλίζονται με τον περιστροφικό στρογγυλό επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου 10 σχέσεων.

H Ford θα πραγματοποιήσει σχετική ανάκληση ασφαλείας συνολικά 67.951 οχημάτων στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού. Η ανάκληση αφορά 55.158 οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στις ομοσπονδιακές περιοχές, 12.090 στον Καναδά και 681 στο Μεξικό.

Πιο αναλυτικά, επηρεάζονται τα Ranger που έχουν κατασκευαστεί στο εργοστάσιο του Μίσιγκαν από 28 Φεβρουαρίου-18 Μαρτίου 2020, τα Expedition που έχουν κατασκευαστεί στο εργοστάσιο του Κεντάκι από 3-19 Μαρτίου 2020, τα F-150 που έχουν κατασκευαστεί στο εργοστάσιο του Ντίαρμπορν από 18 Φεβρουαρίου-19 Μαρτίου 2020 και στο εργοστάσιο του Κάνσας από 21 Φεβρουαρίου-19 Μαρτίου.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.