Είστε εδώ

Αγώνες

Skoda Fabia R5 Concept: Ανανέωση σε εμφάνιση και κινητήρα

του Γιώργου Ψαρρά

Η ανανέωση που υπέστη πρόσφατα η συμβατική Skoda Fabia επηρέασε, όπως είναι λογικό, και την αγωνιστική της έκδοση.

H τσέχικη εταιρεία λοιπόν στο επερχόμενο Σαλόνι της Γενεύης, στις αρχές του επόμενου μήνα, θα παρουσιάσει την αναβαθμισμένη Fabia R5 σε πρωτότυπη μορφή. Σύμφωνα με τη Skoda η ανανεωμένη Fabia R5 αναμένεται να λάβει την απαιτούμενη πιστοποίηση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) το δεύτερο τρίμηνο του 2019 και στη συνέχεια θα διατεθεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Προς το παρόν δεν ανακοινώνονται τεχνικές λεπτομέρειες για την ανανεωμένη Fabia R5, με τη Skoda να δηλώνει απλά ότι o turbo κινητήρας των 1.6 λίτρων έχει πλέον καλύτερη απόκριση και έχει αυξηθεί η ισχύς του.

Σε αισθητικό επίπεδο τώρα, από τις δυο φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, παρατηρούμε τις αλλαγές που έχουν γίνει στα φωτιστικά σώματα, όπως και στην ανανεωμένη Fabia που κυκλοφορεί πλέον στους δημόσιους δρόμους.

Παράλληλα αναφέρεται ότι η ανανεωμένη Fabia R5 έχει πραγματοποιήσει χιλιάδες χιλιόμετρα δοκιμών σε δρόμους με άσφαλτο, χώμα και χιόνι. Η Skoda μας υπενθυμίζει επίσης ότι η Fabia R5 είναι το πιο επιτυχημένο της αγωνιστικό όχημα, ενώ το 2018 κατέκτησε τρεις πρώτες θέσεις στην κατηγορία WRC 2 της FIA.

Νικητήρια ήταν επίσης η Fabia R5 στο Πρωτάθλημα Ράλι Ασίας-Ειρηνικού (APRC), στο Πρωτάθλημα Ράλι της Νότιας Αμερικής (CODASUR), στο Πρωτάθλημα Ράλι Αφρικής (ARC), ενώ υπερηφανεύεται και για 17 ακόμα εθνικούς τίτλους ράλι.

Συνολικά έχουν πουληθεί 252 Fabia R5 σε παγκόσμιο επίπεδο, εκ των οποίον οι 80 εντός του 2018.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.