Είστε εδώ

Αγώνες

Κορωνοϊός: Θύμα του και η Formula E. Τι θα γίνει με την F1;

του Σωτήριου Χάλλα

Η Formula E ακύρωσε τον αγώνα που είχε προγραμματιστεί για τις 21 Μαρτίου στην πόλη Sanya, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο οποίος μέχρι τώρα εκτιμάται ότι έχει σκοτώσει 300 ανθρώπους.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ανακήρυξε τον ιό ως κίνδυνο για την υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος εκτός της Κίνας, στις Φιλιππίνες.

Η απόφαση της Formula E δε θα μπορούσε να είναι διαφορετική δεδομένης της εξάπλωσης του ιού, καθώς και του γεγονότος ότι η πόλη Γουχάν όπου εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα, βρίσκεται μόλις 700 χλμ. μακριά από την πόλη Sanya.

Εκτός από τη Formula E, η απόφαση πάρθηκε σε συνεργασία με την FIA, την ομοσπονδία αγώνων αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας της Κίνας, αλλά και την εταιρεία που είχε αναλάβει τη διοργάνωση, Enova Holdings.

Προς το παρόν ο αγώνας φαίνεται να ακυρώνεται εντελώς, όμως οι διοργανωτές και οι αρχές της πόλης δηλώνουν έτοιμοι, αν η κατάσταση βελτιωθεί, να τον κανονίσουν για άλλη ημερομηνία μέσα στη χρονιά.

Μετά από αυτή την απόφαση, αυξάνονται τα ερωτηματικά γύρω από την πραγματοποίηση του Γκραν Πρι της Formula 1 που είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 17 – 19 Απριλίου στη Σανγκάη, πόλη που επίσης είναι σχετικά κοντά στη Γουχάν, δεδομένου ότι η απόσταση δεν ξεπερνά τα 820 χλμ.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.