Είστε εδώ

Αγώνες

IndyCar: Στα χνάρια της Formula 1

του Σωτήριου Χάλλα

Μετά τη Formula 1 η οποία έκανε τη μετάβαση στα υβριδικά σύνολα το 2014, σειρά έχει το IndyCar, το πρωτάθλημα μονοθεσίων που έχει μεγάλη απήχηση στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο θα μπει και αυτό στην υβριδική εποχή το 2022.

Ο κινητήρας θα είναι και σε αυτή την περίπτωση V6 με τη διαφορά ότι ο κυβισμός δε θα πέσει στα 1.6 λίτρα αλλά στα 2.2 λίτρα. Ο ηλεκτρικός κινητήρας θα είναι πολυφασικός και θα χρησιμοποιείται τόσο για την ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα, όσο και για το σύστημα push-to-pass (σύστημα που δίνει στους οδηγούς 60 επιπλέον ίππους για περιορισμένο χρονικό διάστημα που διαφέρει σε κάθε αγώνα, μοιάζει με το KERS που είχε η Formula 1 αλλά το πετυχαίνει αυξάνοντας την πίεση του turbo).

Όσον αφορά τη συνολική απόδοση των νέων υβριδικών συνόλων αναμένεται να ξεπερνάει τους 900 ίππους, γεγονός που αναμένεται να αυξήσει την ταχύτητα κίνησης των μονοθεσίων και κατά συνέπεια να οδηγήσει σε ταχύτερα γυρολόγια.

Η χρήση των υβριδικών συνόλων είχε συμφωνηθεί να ξεκινήσει το 2021 όμως η εισαγωγή τους αναβλήθηκε για 12 μήνες, οπότε, όταν θα μπουν στο άθλημα, οι ομάδες θα έχουν ήδη κάνει τη μετάβαση στα νέου τύπου αυτοκίνητα.

Οι νέοι κινητήρες θα χρησιμοποιούνται τουλάχιστον για έξι χρόνια και με την εισαγωγή τους οι άνθρωποι του αθλήματος ευελπιστούν ότι θα προσελκύσουν και άλλους κατασκευαστές κινητήρων, για να σταθούν απέναντι στις Chevrolet και Honda που πρωταγωνιστούν αυτή τη στιγμή.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.