Είστε εδώ

Αγώνες

Formula E: Αλλάζει και πάλι το μονοθέσιο (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Τη σεζόν 2020 – 2021 η Formula E θα αλλάξει για δεύτερη φορά στην ιστορία της το μονοθέσιο που χρησιμοποιούν οι ομάδες που συμμετέχουν, με τις αλλαγές αυτή τη φορά να είναι μικρότερης έκτασης.

Η Formula E είναι ενιαίο πρωτάθλημα, αυτό σημαίνει ότι τα μονοθέσια είναι κοινά για όλες τις ομάδες, όμως έχουν το περιθώριο να επέμβουν σε κάποια τμήματα. Το πρώτο αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε ονομαζόταν Spark-Renault SRT_01E και με αυτό οι ομάδες αγωνίζονταν μέχρι και τη σεζόν 2017 – 2018.

Από την επόμενη χρονιά το πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθεσίων έκανε τη μετάβαση σε νέο αυτοκίνητο που ονομαζόταν Spark SRT05e, αν και η ονομασία με την οποία έγινε γνωστό είναι Gen2.

Τώρα, η αλλαγή δεν αφορά την εισαγωγή ενός εντελώς νέου μονοθεσίου. Άλλωστε, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και ειδικότερα η ισχύς θα παραμείνουν αμετάβλητα. Εκείνο που θέλει να κάνει η αρμόδια αρχή είναι τα μονοθέσια να γίνουν λίγο πιο “εύθραυστα”. Αυτή τη στιγμή δεν είναι σπάνιο δύο οδηγοί να ακουμπήσουν μεταξύ τους και να συνεχίσουν κανονικά τον αγώνα τους, χωρίς να υπάρχει κάποια επίπτωση στην απόδοση των μονοθεσίων τους.

Επιπλέον, το Gen2 EVO θα έχει και σχεδιαστικές αλλαγές, όπως ότι πλέον οι τροχοί θα είναι εκτεθειμένοι, στο κάλυμμα του κινητήρα θα υπάρχει shark fin, δηλαδή ένα μεγάλο κάθετο τμήμα το οποίο συμβάλλει στη σταθερότητα στις στροφές, αλλά και νέος διαχύτητς.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.