Είστε εδώ

Αγώνες

Dakar, 7η Ειδική Διαδρομή : Ο Σάινθ στη μαύρη μέρα του αγώνα

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Δεν ξεκίνησε μς τους καλύτερους οιωνούς το 2ο σκέλος του ράλι Ντακάρ .

Συγκριμένα ο Πορτογάλος αναβάτης Πάουλο Γκοντσάλβες οδηγώντας τη Honda του είχε μια πτώση στο 276ο χλμ. της 7ης Ειδικής Διαδρομής την Κυριακή 12 Ιανουαρίου με αποτέλεσμα να κοπεί το νήμα της ζωής του. Για τον άτυχο Πορτογάλο ήταν το 13ο Ντακάρ της καριέρας του.

Στον αγώνα, οι Σάινθ-Κρουζ με Mini buggy ήταν οι ταχύτεροι στην 7η Ειδική Διαδρομή, μήκους 546 χλμ., 2’12’’ μπροστά από τους Αλ Ατίγια-Μπομέλ (Toyota Hilux) και 2’53’’ των Πετερανσέλ-Φιούζα (Mini buggy).

6ος ταχύτερος χρόνος για τον Αλόνσο που «μαζεύει» συνεχώς εμπειρίες οδηγώντας το Toyota Hilux με συνοδηγό τον Κομά.

Έτσι μετά την 7η Ειδική Διαδρομή ο Σάινθ αύξησε τη διαφορά από τον Αλ Ατίγια στα 10’ και στα 19’13’’ από τον  Πετερανσέλ.

Ο δρόμος όμως είναι πολύ μακρύς ακόμα καθώς απομένουν άλλες 5 Ειδικές Διαδρομές . 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.