Είστε εδώ

Αγώνες

Dakar 2020-8η Ειδική Διαδρομή : Εκπλήξεις…

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Η 8η Ειδική Διαδρομή, Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, ακυρώθηκε για τις μοτοσυκλέτες λόγω του θανάτου του Πάουλο Γκοντσάλβες κατά τη χθεσινή Ειδική Διαδρομή του Ντακάρ.

Ο αγώνας συνεχίστηκε για τα αυτοκίνητα, με πρώτους στην 8η Ειδική Διαδρομή τους Σάινθ-Κρουζ (Mini) που δυσκολεύτηκαν στον προσανατολισμό καθώς δεν υπήρχαν και οι ροδιές από τις μοτοσυκλέτες για να τους βοηθήσουν.

Έτσι οι τρεις πρώτοι έχασαν πολύ χρόνο με τους Σεραντορί-Λιρκουίν (SRT racing) να είναι ταχύτεροι, κατά 4’04’’ των Αλόνσο-Κομά (Toyota Hilux) που είχαν και κλαταρισμένο ελαστικό.

Η 2η θέση για τον Αλόνσο ήταν το καλύτερο πλασάρισμα στην πρώτη του εμφάνιση στο μαραθώνιο του Ντακάρ δηλώνοντας μάλιστα ότι του αρέσει να οδηγεί στους αμμόλοφους έχοντας «βρει» τα μυστικά τους.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στα 32 χρόνια που ιδιώτης κερδίζει Ειδική Διαδρομή από εργοστασιακά πληρώματα.

Οι Πετερανσέλ-Φιούζα (Mini buggy) τερμάτισαν στην 9η θέση, οι Αλ Ατίγια-Μπομέλ (Toyota Hilux) στην 11η και οι Σάινθ-Κρουζ στην 15η.  

Στη γενική κατάταξη αλλαγές δεν υπάρχουν στην κορυφή με τον Σάινθ να προηγείται κατά 6’40’’ του Αλ Ατίγια και 13’.09’’ του Πετερανσέλ, με τον Αλόνσο να έχει ανέβει 13ος.

 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.