Είστε εδώ

Αγώνες

500 μίλια της Ινδιανάπολης: Παρών ο Αλόνσο

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Οι δεσμοί του Φερνάντο Αλόνσο με τη McLaren είναι τόσο ισχυροί που όπως δείχνουν τα πράγματα πολύ δύσκολα θα σπάσουν.

Ειδικά μετά την καινούργια συμφωνία του δυο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 που θα τον δούμε να φιγουράρει στις συμμετοχές των 500 μιλίων της Ινδιανάπολης που είναι ο μεγάλος καημός του Φερνάντο.

Ο Αλόνσο λοιπόν για τον οποίον δεν ήταν σίγουρη η συμμετοχή του με την ομάδα του  Αντρέτι, βρήκε ένα άλλο κόκπιτ στην ομάδα Arrow McLaren Schmidt-Peterson για τον πιο γνωστό αγώνα των ΗΠΑ .

Βέβαια «μιλώντας» για τα 500 μίλια της Ινδιανάπολης θυμόμαστε την παταγώδη αποτυχία της McLaren το 2019 που η ομάδα ούτε καν προκρίθηκε ώστε να εκκινήσει τον αγώνα.

Ο Αλόνσο μάλιστα «προσπέρασε»το ατυχές γεγονός του 2019 και τόνισε ότι θα δουλέψει πολύ με τη Chevrolet (προμηθευτής του μηχανικού συνόλου) ώστε να γίνει το «πακέτο» όσο πιο πολύ γίνεται ανταγωνιστικό.

Να σημειωθεί ότι στόχος του Αλόνσο είναι να κερδίσει τα 500 μίλια της Ινδιανάπολης ώστε να γίνει ο δεύτερος οδηγός στην ιστορία του παγκόσμιου Motorsport που κατακτά της νίκες στο Γκράν Πρι του Μονακό, τις 24ώρες του ΛεΜαν και στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης

Τα δύο πρώτα τα έχει κερδίσει, το τρίτο είναι αυτό που λείπει ώστε να κάνει το triple crown .....

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.