Είστε εδώ

Αγώνες

10o rally Tuscan Rewind: Με Fabia R5 Evo o Παπαδημητρίου

του Γιάννη Σταυρόπουλου

«Φωτιά» αναμένεται να πάρουν οι χωμάτινες Ειδικές Διαδρομές κοντά στη Σιένα, καθώς στον τελευταίο αγώνα του ιταλικού πρωταθλήματος 22-23 Nοεμβρίου παίζεται ο τίτλος.

Στον αγώνα αυτό συμμετέχει και ο Γιάννης Παπαδημητρίου με τον Άλαν Χάριμαν που θα οδηγήσουν για πρώτη φορά το Skoda Fabia R5 Evo.

Το πλήρωμα φέρει τον αριθμό 20 στις πόρτες.

Για το ιταλικό πρωτάθλημα ρίχνονται στη μάχη οι Μπάσο με 84,50 βαθμούς, Καμπεντέλι 68,75, Κρουνιόλα 67,25 και Ροσέτι 65,50.

Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία του shakedown μήκους 2 χλμ.

Στο πρώτο πέρασμα ταχύτερος ήταν ο Καμπεντέλι (Ford Fiesta R5) με χρόνο 1΄55.3.

Ο Παπαδημητρίου 11ος με χρόνο 2’03.9.

Στο δεύτερο πέρασμα και πάλι ο Καμπεντέλι με 1΄53.0.

Στο τρίτο πέρασμα ο Κρουνιόλα με Volkswagen Polo R5 με χρόνο 1'52’6

Στο τέταρτο πέρασμα ο Καμπεντέλι με χρόνο 1’52.5 και στο τελευταίο πέρασμα ο Τραβάλια με Skoda Fabia R5 και χρόνο 1’54.4.

Οι Παπαδημητρίου-Χάριμαν έκαναν μόνο ένα πέρασμα ολοκληρώνοντας έτσι τη διαδικασία του shakedown.

Aκολουθεί η εκκίνηση και στις 15:05 η πρώτη Ειδική Διαδρομή με απευθείας μετάδοση από την τηλεόραση Rai Sport.

 

Foto: Νick Petropoulos

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.