του Σωτήριου Χάλλα

10/06/2020

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

9/06/2020

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

9/06/2020

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

9/06/2020

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

6/06/2020

Μετά τη Mercedes, ανακοίνωσε και η Ferrari ότι σκοπεύει να κάνει δοκιμές πριν τον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς που έχει προγραμματιστεί να γίνει στην Αυστρία, ώστε οι οδηγοί να εγκλιματιστούν πιο ομαλά στο περιβάλλον του μονοθεσίου.

6/06/2020

Η Formula 1 επέλεξε τα Γκραν Πρι Αυστρίας και Βρετανίας, σε Σπίλμπεργκ και Σίλβερστον, αντίστοιχα, να γίνουν από δύο φορές, όμως αυτό δημιουργεί πρόβλημα αναφορικά με το θέαμα.

6/06/2020

Η Bugatti Chiron κατασκευάζεται εξ’ ολοκλήρου στο χέρι, με τη διαδικασία δημιουργίας του ταχύτερου αυτοκινήτου στον κόσμο να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς περιλαμβάνει πολλά μοναδικά στοιχεία.

5/06/2020

Εκτός από επικεφαλής της ομάδας της Mercedes στη Formula 1, ο Τότο Βολφ αρέσκεται να ασχολείται και με το επιχειρηματικό κομμάτι του αθλήματος, καθώς του ανήκει το 30% των μετοχών της ομάδας.

5/06/2020

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ορίσει ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα πρέπει μέχρι το τέλος του 2020, να έχουν ρίξει τον μέσο όρο εκπομπών των αυτοκινήτων που πουλάνε σε τιμή μικρότερη ή ίση των 95 γρ./χλμ.

Άραγε πόσο κοντά ή μακριά βρίσκονται οι εταιρείες από αυτόν το στόχο;

5/06/2020

Θέλοντας να κάνει το ευρύ κοινό να στραφεί ακόμα περισσότερο προς την ηλεκτροκίνηση, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες οι οποίες αποτελούν κίνητρο για την αγορά ενός ηλεκτρικού μοντέλου.

4/06/2020

Κάτι περισσότερο από τρεις μήνες είναι το χρονικό διάστημα από τις 29 Φεβρουαρίου, τελευταία μέρα των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης που έγιναν στη Βαρκελώνη, μέχρι τις 3 Ιουλίου όταν οι οδηγοί θα μπουν ξανά στα μονοθέσιά τους για το πρώτο μέρος των ελεύθερων δοκιμών για το Γκραν Πρι της Αυστρίας, μ

4/06/2020

Τα ηλεκτρικά μοντέλα είναι πολύ πιο εύκολο να γίνουν τετρακίνητα καθώς δε χρειάζονται πολύπλοκα συστήματα που προσθέτουν βάρος, παρά μόνο την τοποθέτηση τουλάχιστον ενός κινητήρα σε κάθε άξονα, κίνηση που ετοιμάζεται να κάνει η Nissan με το σύστημα e-4ORCE, για το οποίο θέλει να μας δώσει περισσό

4/06/2020

Μία από τις ελάχιστες εταιρείες που ακόμα προσπαθεί να κρατηθεί όσο γίνεται μακριά από την υπερτροφοδότηση είναι η Mazda, με τους Ιάπωνες να ετοιμάζονται σύντομα για μία εξαίρεση καθώς το Mazda 3 σύντομα θα αποκτήσει turbo.

4/06/2020

Την ανανεωμένη έκδοση του Hilux παρουσίασε η Toyota, με το “φρεσκαρισμένο” ιαπωνικό pick-up να ξεκινάει την καριέρα του από ορισμένες αγορές όπως η Αυστραλία και η Ταϊλάνδη, με την Ευρώπη να ακολουθεί λίγο αργότερα.

3/06/2020

Μετά τη γνωστοποίηση ότι η Williams ξεκίνησε διαδικασίες για να πωληθεί μέσα στους επόμενους μήνες, ο Ραλφ Σουμάχερ δήλωσε ότι κατά τη γνώμη του τόσο ο Φρανκ Γουίλιαμς, ιδρυτής της ομάδας, όσο και η κόρη του, Κλερ Γουίλιαμς, πρέπει να φύγουν από τη διοίκηση της.

3/06/2020

Με μία teaser εικόνα η Opel μας δίνει την πρώτη γεύση από το εσωτερικό της δεύτερης γενιάς του Mokka, το οποίο βρίσκεται λίγο πριν το τέλος της εξέλιξής του, καθώς στο τέλος του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή του.

3/06/2020

Ο Ιούνιος του 2020 έχει ξεχωριστή σημασία για την Porsche, καθώς σηματοδοτεί τη συμπλήρωση ακριβώς 50 χρόνων από την πρώτη φορά που η γερμανική εταιρεία κατέκτησε τη νίκη στον σημαντικότερο αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τις 24 Ώρες του Λε Μαν.

3/06/2020

Η Συμμαχία Renault - Nissan και η Daimler, ξεκίνησαν το 2010 μία συνεργασία, με αρχικό σκοπό την ανάπτυξη νέας πλατφόρμας, την οποία για λογαριασμό των δύο πλευρών θα χρησιμοποιούσαν τα Renault Twingo και Smart ForFour.

2/06/2020

Η εκκίνηση του πρωταθλήματος της Formula 1 ήρθε ένα βήμα πιο κοντά με την ανακοίνωση εκ μέρους της Liberty Media των πρώτων οχτώ αγώνων, οι οποίοι θα γίνουν σε ευρωπαϊκές πίστες από τον Ιούλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

2/06/2020

Όταν η Ferrari δημιούργησε την F50, ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα μοντέλο το οποίο να μπορεί να κινηθεί στο δρόμο, αλλά την ίδια στιγμή να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στα μονοθέσια της Formula 1.