του Σταύρου Χαρίτου

18/05/2020

Σε ένα περιοδικό που ασχολείται με την κίνηση, τι να πει κανείς για την… ακινησία και την καραντίνα… Κι όμως, η καραντίνα, προσωπικά, άφησε μόνο καλά, εκτός από κάποια περιττά κιλάκια.

12/04/2020

Τον περασμένο μήνα γράφαμε για την ωραία όψη της ζωής, την αισιόδοξη. Τώρα πραγματικά, για πρώτη φορά στη ζωή μου, νιώθω ότι δεν μπορώ να κάνω τον… προφήτη, όχι για να προγραμματίσω πού θα πάω το Πάσχα με τον μονάκριβο γιο μου, αλλά ούτε   να φανταστώ την επόμενη ώρα.

6/02/2020

Μεγάλο το ενδιαφέρον, η περιέργεια και η προσμονή. Οι Αθηναίοι αναμένουν τα αποκαλυπτήρια της, για τέταρτη ή πέμπτη φορά, αναμορφωμένης πλατείας Ομονοίας.

31/12/2019

Μπαίνοντας σε ένα από τα γνωστά στέκια της «γειτονιάς», στην Πλατεία Μαβίλη δηλαδή, νόμιζα ότι ήρθα αντιμέτωπος με ένα ξένο περιβάλλον. 

4/12/2019

Σε λίγες μέρες αλλάζει η χρονιά και ο  πλανήτης έχει τρελαθεί! 

Με καλοκαιρινά t-shirt τη μία μέρα, με σκουφιά την άλλη.   

‘Όλα αυτά που συμβαίνουν έχουν επηρεάσει πάρα πολύ την ατμόσφαιρα και ίσως τώρα εκδικείται…

13/09/2019

Είναι πραγματικά η ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου να επιζητεί την γαλήνη σε τοπία και μέρη άφθαρτα και κυρίως απάτητα από τον τροχό και τις πολιτισμικές συνήθειες, αλλά και έξεις του πολιτισμού μας, που μπορεί να τον οδηγήσει σε… τοίχο.

2/08/2019
Ι.Χ. Επιβατικά

Η κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης  που συνάμα επιφέρει κατάργηση και του φόρου πολυτελείας μπορεί να αποτελεί πρόθεση για τη νέα κυβέρνηση, αλλά θα πάρει χρόνο για την πλήρη εφαρμογή στην πράξη. Κι αυτό, διότι θέλουμε δεν θέλουμε, δεν είμαστε… μόνοι μας.

25/07/2019

Το περιστατικό μου το αφηγήθηκε φίλος που ασχολείται με τις πλατφόρμες. Νοικιάζει το σπίτι του δηλαδή, μέσω airbnb και booking.com.:

4/06/2019

Στην καρδιά του καλοκαιριού και στις πρώτες άδειες των εργαζόμενων ανθρώπων, διεξάγονται στις 7 Ιουλίου οι εθνικές εκλογές. Το timing θα μπορούσε να είναι και καλύτερο, λίγο πριν ή λίγο μετά.

2/04/2019

Σε ένα από τα προηγούμενα τεύχη του  Motori Mag είχαμε επισημάνει κι εμείς από την πλευρά μας το πόσο πίσω είμαστε τελικά στην ηλεκτροκίνηση και είχαμε αναφέρει το πράδειγμα της Ρώμης κατά το πρόσφατο ταξίδι μας εκεί.

22/02/2019

Η Ελλάδα των μνημονίων και της κρίσης που προσπαθεί να ατενίσει το μέλλον ξέπνοη από δυνάμεις και αντοχές των πολιτών της. Είναι πραγματικά να βάζει τα κλάμματα κανείς περπατώντας στους άδειους δρόμους της πόλης. Της πρωτεύουσας.

12/01/2019

Διαβάζω στον Τύπο ότι στην Ελλάδα το 2018 πουλήθηκαν περισσότερα από 100 χιλιάδες αυτοκίνητα. Στη Φινλανδία, λέει, οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων εμφάνισαν αύξηση μεγαλύτερη του 32%. Το Εθνικό Σχέδιο για την ενέργεια δίνει κίνητρα για αγορές ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στην Ελλάδα. 

6/11/2018

Αν έλεγα τι μου θυμίζει η Αθήνα σήμερα,δεν θα δίσταζα να πω ότι αποτελεί πλέον έναν ευρωπαϊκό προορισμό κάθε στιγμή του χρόνου με κάθε αφορμή κι αιτία.

2/10/2018

Είχαμε και κυκλώνα, ε το να αράξεις στο σπίτι ήταν το ιδανικό!

1/08/2018

Το Μάτι για τα δικά μου… μάτια ήταν μία περιοχή αγαπημένη.

9/07/2018

Επειδή πολύς λόγος γίνεται, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι σημαίνει η ανάπτυξη, είναι το ακόλουθο: Στο κέντρο της Αθήνας, λίγο κάτω από την Ομόνοια και για την ακρίβεια στην πλατεία Καραϊσκάκη, έπειτα από επτά χρόνια που παρέμεινε κλειστό στο ακίνητο της Βιοχάλκο, άνοιξε πάλι ένα ξενοδοχείο

19/04/2018

Κάναμε κι εμείς τη διαδρομή Αθήνα – Πάτρα κι ομολογώ ότι ενθουσιαστήκαμε. Ένα έργο το οποίο έπρεπε να τελειώσει πρώτο.

11/03/2018

Είμαστε γραφιάδες και το γουστάρουμε! Μας αρέσει το χαρτί και η έντυπη επικοινωνία. Το μεράκι μας, η απόδοση του κόσμου και αυτού πουσυμβαίνει, του ο,τιδήποτε στις μέρες μας, μέσα και πάνω στο χαρτί. Η αισθητική μας μέσα από το έντυπο. Το διάβασμα.

9/02/2018

Είμαστε σίγουροι ότι οι παππούδες που βλέπουμε μέσα στα αυτοκίνητά τους, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι τελευταία «μοντέλα», κούρσες, όπως τα έλεγαν παλιότερα, είναι καθ’ όλα νόμιμοι; Είμαστε σίγουροι ότι έχουν αντανακλαστικά και ανά πάσα στιγμή μπορούν να πατήσουν φρένο για να μην ρίξουν κ

11/01/2018

Aύξηση 20% στις κρατήσεις για διαμονή Ελλήνων στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε πόλεις του εξωτερικού. Overbooking τα Ζαγοροχώρια, το Μέτσοβο, το Πήλιο και οι λοιπές ορεινές περιοχές. Η Αθήνα ήταν μία άδεια πόλη τα Χριστούγεννα.