Είστε εδώ

News

9 Ιουνίου 2020

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

9 Ιουνίου 2020

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

9 Ιουνίου 2020

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

9 Ιουνίου 2020

Την ανάπτυξη δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σχεδιάζει η ΔΕΗ, η οποία ενδεχομένως και σήμερα, Τρίτη 9 Ιουνίου, να ανακοινώσει στη σύναψη μνημονίων συνεργασίας με ιδιώτες προς τον σκοπό αυτό.

6 Ιουνίου 2020

Μέχρι του ποσού των 5.500 ευρώ θα φθάνει το κίνητρο αγοράς ηλεκτρικού ΙΧ το οποίο θα αντιστοιχεί περίπου στο 15% της λιανικής τιμής του αυτοκινήτου προ φόρων. Προβλέπεται  χωριστή ενίσχυση έως 400 ευρώ  εάν κάποιος θέλει να αγοράσει φορτιστή, άρα 6.000 ευρώ αθροιστικά.

5 Ιουνίου 2020

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ορίσει ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα πρέπει μέχρι το τέλος του 2020, να έχουν ρίξει τον μέσο όρο εκπομπών των αυτοκινήτων που πουλάνε σε τιμή μικρότερη ή ίση των 95 γρ./χλμ.

Άραγε πόσο κοντά ή μακριά βρίσκονται οι εταιρείες από αυτόν το στόχο;

5 Ιουνίου 2020
Η ηλεκτροκίνηση «επί τάπητος»

Με 100 εκατ ευρώ και για 18 μήνες επιδοτεί  η κυβέρνηση την αγορά αυτοκινήτων νέου τύπου.  Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το όφελος ανά μονάδα, εάν συνδυαστεί με το οικολογικό μπόνους και τις σχετικές φοροαπαλλαγές, θα προσεγγίζει τα 10.000 ευρώ.

5 Ιουνίου 2020

Θέλοντας να κάνει το ευρύ κοινό να στραφεί ακόμα περισσότερο προς την ηλεκτροκίνηση, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες οι οποίες αποτελούν κίνητρο για την αγορά ενός ηλεκτρικού μοντέλου.

4 Ιουνίου 2020

Μετά την αντιπροσώπευση αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, η Kosmocar εισέρχεται και στον κόσμο του ηλεκτρικού ποδηλάτου καθώς αποτελεί τη νέα επιχειρηματική δραστηριότητα υπό την επωνυμία Kosmoride.

3 Ιουνίου 2020

Το πιο φιλικό μέσον μεταφοράς, που συνδυάζει και άθληση, γιορτάζει.

Ο λόγος για το ποδήλατο.

Μάλιστα το ποδήλατο το γιορτάζουν και οι Δήμοι της χώρας έχοντας δημιουργήσει και ποδηλατικές λωρίδες που ισχύουν έως τις 21:00.

3 Ιουνίου 2020

Η Συμμαχία Renault - Nissan και η Daimler, ξεκίνησαν το 2010 μία συνεργασία, με αρχικό σκοπό την ανάπτυξη νέας πλατφόρμας, την οποία για λογαριασμό των δύο πλευρών θα χρησιμοποιούσαν τα Renault Twingo και Smart ForFour.

3 Ιουνίου 2020

Πριν από επτά δεκαετίες η Seat γεννήθηκε στη Βαρκελώνη και για το λόγο αυτό αποφάσισε να τιμήσει την ισπανική πόλη.

31 Μαΐου 2020

Τι αλλάζει και τι ισχύει από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου σε ο,τι αφορά τις άδειες διεξαγωγής αγώνων σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΓΓΑ.    

30 Μαΐου 2020

Η Hyundai και η Sony Pictures Entertainment υπέγραψαν συμφωνία, με την οποία οι Κορεάτες εξασφάλισαν ότι αυτοκίνητα με το σήμα τους θα εμφανιστούν σε πέντε ταινίες της ιαπωνικής εταιρείας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και κάποιες που ανήκουν στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel.

30 Μαΐου 2020

Το 2013 η Bentley μπήκε σε ένα χώρο ιδιαίτερο και απόλυτα ξένο προς τις μέχρι τότε δραστηριότητές της, εκείνον της κατασκευής επίπλων, με τη σειρά προϊόντων που ονόμασε Home Line και η οποία ανανεώνεται κάθε χρόνο.

29 Μαΐου 2020

Πιο ξεκάθαρη μορφή έχει αρχίσει να παίρνει η συνεργασία μεταξύ Ford και Volkswagen, καθώς το εποπτικό συμβούλιο της γερμανικής εταιρείας ενέκρινε τη σύναψη περαιτέρω συμβολαίων με τους Αμερικανούς.

29 Μαΐου 2020
Ηλεκτρικά αυτοκίνητα - Νομοσχέδιο υπουργείου Ενέργειας

Πλέγμα παρεμβάσεων, παράλληλα με την οριζόντια επιδότηση για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, περιλαβμάνει το  νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

28 Μαΐου 2020
Το νέο πρόγραμμα

Με απλοποιημένες διαδικασίες και στόχο να διευρύνει τον  αριθμό των  δικαιούχων  θα τρέξει από το φθινόπωρο  ο τρίτος κύκλος του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον», με κεφάλαια ύψους 350 εκατ ευρώ.

28 Μαΐου 2020

Τα κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά και για την παραγωγή στη χώρα μας φορτιστών και μπαταριών αναμένεται να συζητηθούν σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο παρουσιάζονται οι βασικοί άξονες του νομοσχεδίου για την ηλεκτροκίνηση.

28 Μαΐου 2020

Οι Renault, Nissan και Mitsubishi ανακοίνωσαν την αλλαγή στρατηγικής, εστιάζοντας πλέον στην πιο στενή συνεργασία ανάμεσα στις τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες, με σκοπό να μειώσουν τα κόστη και να “χτίσουν ξανά την τραυματισμένη Συμμαχία”.