Είστε εδώ

Air News

4 Ιουνίου 2020

Νέα κλιματιστικά μηχανήματα τοποθετήθηκαν στο αεροδρόμιο Καρπάθου, κατόπιν εντολής του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνου Καραμανλή και των άμεσων ενεργειών του Διοικητή της ΥΠΑ Γιώργου Δριτσάκου δίνοντας λύση στο χρόνιο πρόβλημα του κλιματισμού που απασχολούσε τον Κρατικό Αερολιμένα το

3 Ιουνίου 2020

Με νέα αεροπορική οδηγία που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης της πανδημίας, ανακοινώνεται η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από την Ελλάδα προς το Κατάρ και αντίστροφα.

1 Ιουνίου 2020

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ενημερώνει το επιβατικό κοινό για τις απαγορεύσεις που ισχύουν στις αεροπορικές μετακινήσεις και εντάσσονται στα μέτρα πρόληψης κατά του Covid-19, ειδικότερα για το τι ισχύει με την υποχρεωτική προληπτική καραντίνα η οποία θα εφαρμοστεί σε δύο φάσεις, για την

30 Μαΐου 2020

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει την αναθεώρηση προϋπάρχουσας αεροπορικής οδηγίας (notam) με την οποία επιτρέπονται οι αφίξεις/αναχωρήσεις όλων των διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ),  προσθέτοντας και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»

28 Μαΐου 2020

Οι παρεμβάσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αφορούν στη μείωση εισφορών, αποζημίωση πτήσεων Απριλίου – Μαΐου με 20 ευρώ ανά θέση, επέκταση της αναστολής συμβάσεων έως 31/12 και μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές.

23 Μαΐου 2020

Η φωτογραφία δεν είναι από κάποια κινηματογραφική ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας το «Ελ. Βενιζέλος», πρωί Σαββάτου 23 Μαΐου.  

Άδειο, χωρίς κόσμο. Μπορούσες να το θεωρήσεις ότι βρίσκεται και εκτός λειτουργίας. 

18 Μαΐου 2020

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, την Πολιτική Προστασία και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), προχώρησε στην έκδοση αεροπορικής οδηγίας (Notam) που αφορά τους περιορισμούς των επιβατών οι οποίοι εισέρχονται από το εξωτερικό στην Ελλάδα για λόγ

15 Μαΐου 2020

Oι τελευταίες ανακοινώσεις της ΥΠΑ αναφέρουν ότι με στόχο την προστασία επιβατών και πολιτών από την πανδημία η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει τα εξής. 

29 Απριλίου 2020

Στην ανάγκη να υπάρξει ευρωπαϊκή λύση για την αποκατάσταση των αερομεταφορών, στην μετά Covid-19 εποχή, εστίασε κατά την παρέμβαση του στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών,   Κώστας Καραμανλής.

15 Απριλίου 2020

Με τις ΝΟΤΑΜS που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης του Covid-19, ανακοινώνεται η παράταση της προσωρινής απαγόρευσης πτήσεων από και προς της Ελλάδα σε Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, Αγγλία, Ολλανδία και Γερμανία προς την Ελλάδα και αντίστροφα. 

10 Απριλίου 2020

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της ΥΠΑ και αναλύοντας τα δεδομένα για τον Μάρτιο του 2020, προκύπτει ότι διακινήθηκαν στα αεροδρόμια της χώρας 1.027.061 επιβάτες, παρουσιάζοντας μείωση 59%. 

28 Μαρτίου 2020

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

“Για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης του COVID-19, ανακοινώνεται η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων  από την Ολλανδία και την Γερμανία προς την Ελλάδα και αντίστροφα. 

25 Μαρτίου 2020

Η 25η Μαρτίου είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας,  «ντύθηκε» στα γαλανόλευκα τιμώντας έτσι την ιστορική αυτή-εθνική- μέρα καθώς σηματοδότησε την έναρξη της ελληνικής επανάστασης ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία το 1821.

23 Μαρτίου 2020

Σε αναστολή των δρομολογίων προχωράει η αεροπορική εταιρία Aegean και η ανακοίνωση έχει ως εξής.

23 Μαρτίου 2020

Mετά την απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την προσωρινή απαγόρευση που επιβάλλει η Ελλάδα στις πτήσεις προς και από Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης του COVID-19, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ)

16 Μαρτίου 2020

Μέχρι προχθές ένα εισιτήριο από Λονδίνο για Αθήνα (one way) κόστιζε από 120 -140 λίρες. Σήμερα τα εισιτήρια  εκτοξεύθηκαν στις  500 λίρες. Αυτό και αν είναι αισχροκέρδεια και εκμετάλλευση.

Αλλά δεν είναι μόνο η αισχροκέρδεια. 

15 Μαρτίου 2020

Η  Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ενημερώνει ότι από τις 15 Μαρτίου 2020 και ώρα 24:00 το βράδυ έως τις 29 Μαρτίου 2020 και ώρα 24:00 το βράδυ αναστέλλονται όλες οι πτήσεις, μεταφοράς επιβατών, από και προς τα αεροδρόμια της Ισπανίας. 

15 Μαρτίου 2020

Με νέα έκδοση ΝΟΤΑΜ η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ενημερώνει ότι από τις 14 Μαρτίου 2020 και ώρα 19:45 έως τις 29 Μαρτίου 2020 αναστέλλονται όλες οι πτήσεις, μεταφοράς επιβατών, από και προς τα αεροδρόμια της Ιταλίας.

9 Μαρτίου 2020

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των επιβατών και των πτήσεων και εναρμονισμένη με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, ανακοινώνει ως μέτρο πρόληψης κατά του COVID19 την προσωρινή αναστολή όλων των πτήσεων από και προς την Βόρεια Ιταλία.

24 Φεβρουαρίου 2020

 Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την αεροπορική και επιβατική κίνηση των αεροδρομίων τον Ιανουάριο του 2020 προκύπτουν τα εξής: