Alpine: Το μέλλον της θα έχει πολύ ηλεκτρικό ενδιαφέρον

14 Ιανουαρίου 2021

ALPINE

Νέα κατεύθυνση στην πορεία της Alpine αποφάσισε να δώσει η μητρική εταιρεία, Renault, μετατρέποντας τη σπορ φίρμα σε μάρκα η οποία θα έχει αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα στην γκάμα της.

Αυτή η αλλαγή στην πορεία της Alpine εντάσσεται στο πρόγραμμα Renaulution, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά αλλαγές για όλο τον όμιλο.

Μπορεί η Alpine να μετατρέπεται σε αμιγώς ηλεκτρική εταιρεία, όμως δεν ξεχνάει τις ρίζες της. Έτσι, τα ηλεκτρικά μοντέλα με τα σήματά της θα έχουν σπορ DNA. Επιπλέον, η Renault στοχεύει να μετατρέψει την Alpine σε κερδοφόρα οντότητα. Ο χρονικός ορίζοντας για αυτό τον στόχο τοποθετείται στα μέσα της δεκαετίας που διανύουμε.

Το πλάνο Renaulution που αφορά το μέλλον του ομίλου της Renault αποτελείται από 82 σελίδες. Σε αυτές συναντάμε μία teaser εικόνα η οποία αφορά την Alpine. Εκεί βλέπουμε να αχνοφαίνονται τρία αυτοκίνητα. Μπροστά στο πρώτο γράφεται η φράση “for me” (για εμένα), στο δεύτερο η φράση “for us” για εμάς και στο τρίτο η φράση “for the weekend” (για το Σαββατοκύριακο). Από τα λίγα που φαίνονται μπορούμε να καταλάβουμε ότι τα τρία αυτοκίνητα είναι ένα μοντέλο πόλης, ένα crossover και ένα σπορ μοντέλο, αντίστοιχα. Πιθανόν το τρίτο να είναι ο διάδοχος της A110.

 

Formula 1, Renault F1 Team: Από το 2021 η ονομασία θα είναι Alpine F1 Team

 

Η μετατροπή της Alpine σε αμιγώς ηλεκτρική εταιρεία ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη, καθώς υπήρχαν οι σχετικές φήμες το τελευταίο διάστημα. Εκείνο που δεν ήταν αναμενόμενο και ανακοινώθηκε ήταν ότι η γαλλική μάρκα θα συνεργαστεί με τη Lotus. Σκοπός αυτής της συνεργασίας είναι η από κοινού ανάπτυξη ηλεκτρικών σπορ μοντέλων επόμενης γενιάς.

Αν το παραπάνω πλάνο αφορά το σπορ μοντέλο μεταξύ των τριών που βλέπουμε στην εικόνα, λογικά θα δημιουργηθεί μια νέα πλατφόρμα την οποία θα χρησιμοποιήσει. Ωστόσο, ακόμα δε γνωρίζουμε πώς θα ονομάζεται αυτή. Αντίθετα, για τα άλλα δύο μοντέλα το πιθανότερο είναι ότι θα χρησιμοποιηθούν ήδη υπάρχουσες πλατφόρμες. Για το μοντέλο πόλης η CMF-B και για το crossover η CMF-EV.

Φυσικά εκτός από τις αλλαγές στην γκάμα των μοντέλων, η Alpine εξελίσσεται και στον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Πλέον γίνεται το κομμάτι του ομίλου Renault που θα αναλαμβάνει σχεδόν αποκλειστικά όλη την αγωνιστική δραστηριότητα του ομίλου. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η μετονομασία της ομάδας της Renault στη Formula 1, η οποία από το 2021 θα ονομάζεται Alpine.

Αν και δε δόθηκαν συγκεκριμένες ημερομηνίες για την κυκλοφορία των τριών μοντέλων που φαίνονται στην teaser εικόνα, η παρουσίασή τους δεν μπορεί να απέχει πολύ, δεδομένου ότι μέχρι το 2025 ο όμιλος θέλει την Alpine να έχει κέρδη.

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 14 Ιανουαρίου 2021

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Πας στα χιόνια; Δες πώς δεν θα σου γλιστρήσει στιγμή.

Πας στα χιόνια; Δες πώς δεν θα σου γλιστρήσει στιγμή.

Όμορφο το χιόνι και παιχνιδιάρικο, όμως στην οδήγηση μπορεί να είναι το πιο επικίνδυνο τερέν. Ειδικά με παγίδες πάγου καλά κρυμμένες πρέπει να προσέχουμε διπλά και τριπλά. Για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων λοιπόν ακολουθούμε τους εξής κανόνες: Εάν την στιγμή που...

Διαβάστε Περισσότερα
Με αυτό το Σχολικό – κτήνος των 150.000 ευρώ, τα παιδιά δεν θα ξαναχάσουν την πρώτη ώρα!

Με αυτό το Σχολικό – κτήνος των 150.000 ευρώ, τα παιδιά δεν θα ξαναχάσουν την πρώτη ώρα!

Η εταιρία Torsus παρουσίασε μία ειδική έκδοση του λεωφορείου της Pretorian, το οποίο λειτουργεί ως σχολικό για… εμπόλεμες και αποκαλυπτικές ζώνες. Τί κι αν έξω έχει μισό μέτρο χιόνι και 10 μποφόρ, με αυτό το όχημα κανείς δεν χάνει την 1η ώρα! Το συγκεκριμένο...

Διαβάστε Περισσότερα
Χορεύοντας στα χιόνια με τον “πύραυλο”Toyota GR Yaris (video)

Χορεύοντας στα χιόνια με τον “πύραυλο”Toyota GR Yaris (video)

Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και το λευκό πέπλο μας καλημέρισε. Iδανικός καιρός για «παιχνίδια» ίσως αναρωτηθείτε, κυρίως για 4κίνητα οχήματα. Σίγουρα σε ολισθηρές συνθήκες ένα 4κίνητο «πάει» καλύτερα από ένα 2κίνητο, όμως χωρίς ειδικά ελαστικά, τα ελαστικά...

Διαβάστε Περισσότερα