Παρήγγειλαν 2.000 νέα περιπολικά! Γιατί επιλέχτηκε πάλι η Skoda;

6 Μαΐου 2021

Skoda

Θα έχετε μάλλον παρατηρήσει ότι πολλά περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας είναι Skoda Octavia.

Την τσέχικη εταιρεία τιμούν τα σώματα ασφαλείας σε περισσότερες από 30 ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η Αυστρία, η Σερβία, η Κροατία, η Πορτογαλία, η Γαλλία, η Βρετανία και η Ολλανδία.

Η Octavia και η Superb είναι τα οχήματα που επιλέγονται συχνότερα για να φορέσουν τη «στολή» του περιπολικού, ενώ πρόσφατα στη Βρετανία το Scala εντάχτηκε στο στόλο της αστυνομίας. Στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Τσεχία, η Skoda έχει παραδώσει από το 1993 πάνω από 20.000 οχήματα στην Αστυνομία και στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Skoda

Πρόσφατα η Skoda έκλεισε μια νέα συμφωνία για την παράδοση 2.000 περιπολικών Superb, τα οποία μάλιστα θα έχουν το πρακτικότερο αμάξωμα Combi (station wagon), ενώ θα είναι δικίνητα και τετρακίνητα.

 

Η νέα Skoda Fabia σαρώνει σε χώρους, σχεδίαση και τεχνολογία (video)

 

H χώρα που θα τα παραλάβει είναι η Νέα Ζηλανδία, η οποία θέλει να αντικαταστήσει ολόκληρο τον υφιστάμενο ισάριθμο στόλο των περιπολικών της. Το σχετικό χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι τα πρώτα 100 περιπολικά Superb Combi θα παραδοθούν μέχρι τα τέλη Ιουνίου, ενώ 400 ακόμη θα ακολουθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Η παράδοση των συνολικά 2.000 περιπολικών Superb Combi θα ολοκληρωθεί το αργότερο εντός τεσσάρων ετών.

Σύμφωνα με τη Skoda οι Αρχές της Νέας Ζηλανδίας εντυπωσιάστηκαν από την οδική συμπεριφορά, την υψηλή ασφάλεια και τους άφθονους χώρους της Superb Combi. Στο διαγωνισμό επιλογής που πραγματοποίησε η αστυνομία της Νέας Ζηλανδία συμμετείχαν επτά κατασκευαστές οχημάτων, με συνολικά 27 διαφορετικά μοντέλα.

Δώδεκα από αυτά δοκιμάστηκαν από τους αστυνομικούς σε πραγματικές συνθήκες. Ανάμεσα στα κριτήρια επιλογής τους περιλαμβάνονταν οι επιδόσεις, η πέδηση, οι εκπομπές ρύπων, η δυνατότητα συντήρησης και συνολικό κόστος λειτουργίας.

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 6 Μαΐου 2021

Ford MACH-E

BP

Υπουργείο Υγείας

Λουξ

Hellenic Petroleum EKO

Hellenic Petroleum

EKO

0 Σχόλια

Ford MACH-E

BP

Υπουργείο Υγείας

Λουξ

Hellenic Petroleum EKO

Hellenic Petroleum

EKO

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Οι Κινέζοι αγοράζουν ασταμάτητα Bentley και η εταιρία σημειώνει ρεκόρ πωλήσεων

Οι Κινέζοι αγοράζουν ασταμάτητα Bentley και η εταιρία σημειώνει ρεκόρ πωλήσεων

Μπορεί ο πλανήτης να προσπαθεί να βρει τα πατήματα του και βασικές ανάγκες να μην είναι καν δεδομένες, η πιο premium όμως εταιρία στον κόσμο σημειώνει ρεκόρ πωλήσεων. Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο εξάμηνο του έτους, είναι το καλύτερο από πλευράς πωλήσεων στην ιστορία της...

Διαβάστε Περισσότερα
Πήγαινε με 210χλμ./ώρα γιατί βιαζόταν να… πάει τουαλέτα!

Πήγαινε με 210χλμ./ώρα γιατί βιαζόταν να… πάει τουαλέτα!

Άφωνοι έμειναν οι αστυνομικοί στην Αγγλία όταν την περασμένη Τρίτη σταμάτησαν μια γυναίκα οδηγό που οδηγούσε υπερβολικά γρήγορα την G63 AMG της. Πιο συγκεκριμένα ενώ κινούνταν σε δρόμο με όριο ταχύτητας τα 110χλμ./ώρα στο Ντέρμπισαιρ, η γυναίκα πήγαινε για αρκετή ώρα...

Διαβάστε Περισσότερα
Σε ποιόν δρόμο μπήκαν οι πρώτες κάμερες για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη;

Σε ποιόν δρόμο μπήκαν οι πρώτες κάμερες για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη;

Η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε στη τοποθέτηση του πρώτου συστήματος εντοπισμού παραβίαση ερυθρού σηματοδότη σε μία από τις πιο κεντρικές αρτηρίες της Αττικής. Ο λόγος για την Λεωφόρο Ποσειδώνος, έναν δρόμο στον οποίο το φαινόμενο έχει λάβει δραματικές διαστάσεις με τα...

Διαβάστε Περισσότερα