Χαρά και ελπίδα από την εξάτμιση της McLaren MCL35

3 Ιουλίου, 2020

Το ημερολόγιο δείχνει 3 Ιουλίου 2020 και το ρολόι 12:00 το μεσημέρι. Εκείνη τη στιγμή ανάβει το πράσινο φως στο pit lane της πίστας του Σπίλμπεργκ, για την εκκίνηση της πρώτης περιόδου των κατατακτήριων δοκιμών.

Μαζί με το FP1 του Γκραν Πρι της Αυστρίας, αυτό το πράσινο φως σηματοδοτεί την εκκίνηση της αγωνιστικής δράσης στη Formula 1, για το 2020.

Η πανδημία και όσα έφερε μαζί της δε θα μπορούσε να κάνει εξαίρεση για την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η οποία επηρεάστηκε όπως κάθε πτυχή των ανθρώπινων δραστηριοτήτων σε όλο τον πλανήτη.

Flashback

Θέλουμε όμως να αναφερθούμε στα λεπτά που προηγήθηκαν.

Περίπου 15 λεπτά πριν τις 12:00 είχαμε συντονιστεί στο F1 TV ώστε να παρακολουθήσουμε τη δράση ζωντανά, όπως κάνουμε κάθε φορά.

Το επίσημο κανάλι της Formula 1 έδειχνε ήδη πλάνα της αυστριακής πίστας και εμείς είχαμε τα πιο ανάμικτα συναισθήματα.

Από τη μία, η χαρά ήταν πολύ μεγάλη καθώς βλέπαμε το αγαπημένο μας άθλημα να βρίσκει τον τρόπο να συνεχίσει την πορεία του σε αυτή την ιδιαίτερη περίοδο.

Αντιθέσεις

Από την άλλη, υπήρχε μία “θλίψη”. Στα πλάνα που έρχονταν στην οθόνη μας βλέπαμε να λείπει το σημαντικότερο στοιχείο της Formula 1, το κοινό. Το κοινό στην Αυστρία συνήθως έχει ιδιαίτερα έντονη παρουσία, οπότε η απουσία του ήταν ακόμα πιο έντονη.

Επιπλέον, το pit lane φαινόταν έρημο. Ως κομμάτι των μέτρων προστασίας υπάρχουν περιορισμοί στον αριθμό των ατόμων που μπορεί να έχει η κάθε ομάδα στο garage της. Επιπλέον, στο pit lane δεν επιτρέπεται πλέον η παρουσία δημοσιογράφων. Γενικότερα, απαγορεύεται να βρίσκεται εκεί οποιοσδήποτε δε σχετίζεται άμεσα με την αγωνιστική δράση των μονοθεσίων.

Τα λεπτά περνούσαν και στην πίστα επικρατούσε απόλυτη σιγή. Αυτό μας δημιούργησε μια αίσθηση αμηχανίας, καθώς ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό από όσα ξέραμε.

Σπάει η σιωπή

Με το ρολόι να δείχνει 12 παρά 5 “έπεσε” το σήμα πενταλέπτου. Η γνώριμη επική μουσική που “ντύνει” το σήμα έκανε την αρχή για να μπούμε και πάλι στον μαγικό κόσμο της Formula 1, ερχόμενη σε πλήρη αντίθεση με την απουσία κάθε ήχου που υπήρχε μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Ωστόσο, η πραγματική στιγμή αποκάλυψης ήταν στις 12 ακριβώς. Μόλις άναψε το πράσινο φως η McLaren είχε βγάλει ήδη τα μονοθέσιά της, με τον Σάινθ μπροστά και τον Νόρις να ακολουθεί. Έτσι, ο Ισπανός έγινε ο πρώτος οδηγός που μπήκε στην πίστα στο πλαίσιο αγωνιστικής δράσης. Το άκουσμα του V6 σχημάτισε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μας.

Σίγουρα η εκκίνηση της Formula 1 δε σημαίνει ότι τα προβλήματα τελείωσαν. Παρ’ όλα αυτά, ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να δίνει ελπίδα και χαρά. Στην προκειμένη περίπτωση, αυτές οι δύο έννοιες συμπυκνώθηκαν στην εξάτμιση της McLaren MCL35.

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 3 Ιουλίου 2020

0 Σχόλια

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Formula 1. Γκραν Πρι Βρετανίας, 70 χρόνια F1: Το πέταλο και η Mercedes

Formula 1. Γκραν Πρι Βρετανίας, 70 χρόνια F1: Το πέταλο και η Mercedes

Στη μαύρη σιλουέτα της Mercedes W11, που θα οδηγήσουν στο γενέθλιο Γκραν Πρι για τα 70 χρόνια της Formula 1 στην πίστα του Σίλβερστον, Χάμιλτον και Μπότας. στο ρύγχος του μονοθεσίου ξεχωρίζει το σχήμα ενός πετάλου. Το πέταλο αυτό είναι αφιερωμένο στον Βρετανό...

Διαβάστε Περισσότερα
Formula 1, Γκραν Πρι Βρετανίας, 70 χρόνια F1: Τα Mercedes 1-2 στα δεύτερα δοκιμαστικά

Formula 1, Γκραν Πρι Βρετανίας, 70 χρόνια F1: Τα Mercedes 1-2 στα δεύτερα δοκιμαστικά

Η δεύτερη περίοδος των ελεύθερων δοκιμαστικών έφερε τις δύο Mercedes στις δύο πρώτες θέσεις με τον Χάμιλτον να σημειώνει τον ταχύτερο γύρο της ημέρας με δεύτερο τον Μπότας. Ετσι τα “black arrow” έδωσαν το μήνυμα ότι είναι και πάλι τα δύο ταχύτερα μονοθέσια στην πίστα...

Διαβάστε Περισσότερα
Οδηγώντας με ασφάλεια: Πότε και πώς χρησιμοποιώ τη Λ.Ε.Α.

Οδηγώντας με ασφάλεια: Πότε και πώς χρησιμοποιώ τη Λ.Ε.Α.

Η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά ασφαλείας των σύγχρονων αυτοκινητόδρομων. Το ότι δεν πρέπει να κινούμαστε σε αυτή είναι το πρώτο που πρέπει να ξέρουμε. Ωστόσο εξίσου σημαντικό είναι να δούμε πότε μπορούμε να τη...

Διαβάστε Περισσότερα