Ράλι Ακρόπολις: Σελίδα ιστορίας πλέον

7 Ιουνίου, 2020

Ράλι Ακρόπολις, το κορυφαίο ραντεβού του παγκοσμίου πρωταθλήματος που περίμεναν καρτερικά αυτό το διάστημα (τέλος Μαΐου, αρχές Ιουνίου)οι φίλοι των αγώνων, για έναν ολόκληρο χρόνο.

Ήταν η εποχή που η Ελληνική επαρχία φορούσε τα γιορτινά της για να δεχτεί τους καλύτερους «πολεμιστές» των Ειδικών Διαδρομών, οι οποίοι ζωγράφιζαν με το γκάζι στο πάτωμα στο χωμάτινο καμβά, καθώς μια νίκη στα σκληρά Ελληνικά χώματα μετρούσε σαν το μισό πρωτάθλημα για τους επαγγελματίες οδηγούς/συνοδηγούς με τις εργοστασιακές ομάδες.

Ταυτόχρονα η φωτογραφία της εκκίνησης με τα πολύχρωμα αγωνιστικά αυτοκίνητα κάτω από την Ακρόπολη έκανε το γύρο του κόσμου, γνωρίζοντας την Ελλάδα μέσα από μια διαφορετική προσέγγιση, πιο τουριστική.

Για τους φίλους των αγώνων, ήταν ένας ολόκληρος χρόνος προγραμματισμού, σχεδίασης και αναζήτησης για την εύρεση του καλύτερου σημείου, ώστε σκαρφαλωμένοι σε κάθε πλαγιά να έχουν την ιδανική θέα για να θαυμάσουν μέσα από τα χρώματα και τα αρώματος της υπέροχης Ελληνικής φύσης, τη μάχη των κορυφαίων πληρωμάτων απέναντι στα χρονόμετρα με στόχο τη νίκη.

Όλα αυτά μέχρι το 2013. ‘Ηταν η χρονιά που το ράλι Ακρόπολις, ως ένας από τους καλύτερους αγώνες του WRC, θα είχε για τελευταία χρονιά τη θέση του στα μεγάλα σαλόνια του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι.

Μετά ήρθε το χάος, ο αγώνας έσβησε από το WRC, υποβιβάστηκε προσμετρώντας στο ERC, για να χαθεί οριστικά λόγω ανικανότητας όλων των εμπλεκομένων και να μείνουν τελικά οι αναμνήσεις.

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 7 Ιουνίου 2020

0 Σχόλια

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

WRC-ράλι Τουρκίας: Με νέα ημερομηνία διεξαγωγής και με πολλές σκέψεις γύρω από το χαμένο ράλι Ακρόπολις

WRC-ράλι Τουρκίας: Με νέα ημερομηνία διεξαγωγής και με πολλές σκέψεις γύρω από το χαμένο ράλι Ακρόπολις

Μπορεί το Αιγαίο να έχει μεγάλη «κίνηση» λόγω των προκλήσεων από τους γείτονες, όμως αυτό δεν μειώνει το ενδιαφέρον των Τούρκων για τη διεξαγωγή του αγώνα που προσμετρά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι. Φυσικά-οι Τούρκοι- δεν θα έχαναν την ευκαιρία για την προβολή της...

Διαβάστε Περισσότερα
WRC-Σεμπάστιαν Οζιέ: Προς ανανέωση του συμβολαίου του εν όψει 2021

WRC-Σεμπάστιαν Οζιέ: Προς ανανέωση του συμβολαίου του εν όψει 2021

Πριν η πανδημία «χτυπήσει» τον πλανήτη και η καθημερινότητα αλλάξει 180 μοίρες, ο Σεμπάστιαν Οζιέ είχε δηλώσει ότι στο τέλος του 2020 θα κρεμούσε κράνος και γάντια εγκαταλείποντας το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι. Ωστόσο λόγω του Covid-19 με τους αγώνες να ακυρώνονται ή...

Διαβάστε Περισσότερα
WRC: Το Βέλγιο προετοιμάζεται για να πάρει τη θέση της Τουρκίας

WRC: Το Βέλγιο προετοιμάζεται για να πάρει τη θέση της Τουρκίας

Λόγω των καταστάσεων που επικρατούν στην Τουρκία, πόσο εφικτό είναι άραγε να διοργανώσει το αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, που είναι προγραμματισμένος στο διάστημα 24-27 Σεπτεμβρίου. Από τη μεριά της FIA και του promoter στο WRC δεν υπάρχει καμία επίσημη...

Διαβάστε Περισσότερα