Οpel Corsa: Στο Τείχος του Βερολίνου

7 Ιουνίου, 2020

Η φωτογραφία με το νέο Opel Corsa να διασχίζει το Τείχος του Βερολίνου, το Τείχος της Ντροπής όπως ονομάστηκε, μπορεί να δείχνει πολύ εντυπωσιακή, όμως πίσω από τα γκράφιτι στον Τείχο και την κομψή σιλουέτα του γερμανικού αυτοκινήτου, υπάρχει μια ολόκληρη ιστορία πολιτικού περιεχομένου.

Το Τείχος του Βερολίνου, κατασκευάστηκε το 1961 στην καρδιά της πόλης ως ένα φυσικό σύνορο μεταξύ Ανατολικού και Δυτικού Βερολίνου, ώστε να περιορίσουν τη φυγή των κατοίκων από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας.

Το Τείχος της Ντροπής αποτέλεσε σύμβολο ιδεολογικού και πολιτικού χάσματα στην εποχή του ψυχρού πολέμου. Στον ανταγωνισμό δηλαδή σε οικονομικό, στρατιωτικό και γεωπολιτικό επίπεδο ανάμεσα σε ΗΠΑ και πρώην ΕΣΣΔ.

Δεν ήταν μια απλή κατασκευή, ένα απλό Τείχος. Ήταν μια στρατιωτική κατασκευή ύψος πάνω από 3 μέτρα με διάδρομο περιπολίας από την μεριά του Ανατολικού Βερολίνου, με πλέγματα, συναγερμούς, συνεχείς περιπολίες, προβολείς που έκαναν τη νύχτα μέρα, με πάρα πολλά φυλάκια με σκοπιές, που έλεγχαν 24 ώρες το 24ώρο όσους προσπαθούσαν να διαβούν το τείχος και από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, να περάσουν στο Δυτικό Βερολίνο και στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας.

Το τρόπαιο του Autobest

Είναι άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων που έπεσαν στην προσπάθεια της φυγής από ανατολικογερμανούς συνοριοφύλακες.

Μετά από 28 χρόνια, Νοέμβριος 1989, το Τείχος της Ντροπής κατεδαφίστηκε, το Βερολίνο ενώθηκε και σήμερα παραμένει τουριστικό αξιοθέατο.

Όσο για το νέο Opel Corsa, είναι το αυτοκίνητο που κατέκτησε τον τίτλο “Best Buy Car of Europe 2020” του ανεξάρτητου Ευρωπαϊκού δημοσιογραφικού οργανισμού AutoBest.

Διατίθεται μάλιστα για πρώτη φορά ως βενζινοκίνητο, πετρελαιοκίνητο, αλλά και ως ηλεκτροκίνητο, χωρίς διαφορές στη σχεδίαση με διχρωμίες στους εξωτερικούς χρωματισμούς και αποκλειστικά με αμάξωμα 5 θυρών.

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 7 Ιουνίου 2020

0 Σχόλια

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Skoda Kamiq G-TEC: Στα Ίσθμια με φυσικό αέριο (video)

Skoda Kamiq G-TEC: Στα Ίσθμια με φυσικό αέριο (video)

Μια ωραία πρόταση για Κυριακάτικη κοντινή εκδρομή με τo έτερο ήμισυ, την παρέα ή την οικογένεια είναι η εμβληματική Διώρυγα της Κορίνθου, που όσες φορές και αν την επισκεφτείς πάντα έχει κάτι να σου «πει». Αφήστε ότι σε πολύ κοντινή απόσταση υπάρχουν και ένα σωρό...

Διαβάστε Περισσότερα
Νέα Skoda Octavia: Με χρώμα Κρήτης

Νέα Skoda Octavia: Με χρώμα Κρήτης

Εάν είστε από τους φανατικούς που σας αρέσει να ανακαλύπτετε την κάθε γωνία της Κρήτης, ίσως αυτή η εικόνα να σας είναι γνωστή. Τώρα εάν αναρωτηθείτε πως βρέθηκαν τα δύο καινούργια Octaviaμε τις τσέχικες πινακίδες στην Κρήτη, μόνο τυχαίο δεν είναι γεγονός, ούτε...

Διαβάστε Περισσότερα
Mazda: Τα ανεξίτηλα στους χάρτες ταξίδια της

Mazda: Τα ανεξίτηλα στους χάρτες ταξίδια της

Από τις 18 Μάιου δε θα ισχύουν οι περιορισμοί κυκλοφορίας στην ηπειρωτική χώρα εκτός του νομού μόνιμης κατοικίας. Έτσι οι λάτρεις της οδήγησης θα μπορέσουμε επιτέλους, μετά από αρκετό καιρό, να αποδράσουμε από τα αστικά σύνορα. Οι ιδιοκτήτες των Mazda έχουν ένα λόγο...

Διαβάστε Περισσότερα