Οι αγώνες, τα σωματεία, οι φωτογραφίες

22 Ιουλίου, 2020

Δημοσιεύτηκε στις: 22 Ιουλίου 2020

Πολύ δύσκολος συνδυασμός και ακόμα πιο δύσκολο να κατανοήσουμε γιατί τα σωματεία στέλνουν (όσα στέλνουν) Δελτία Τύπου με ένα «ξερό» κείμενο και χωρίς φωτογραφίες.

Και αυτό, αφού χωρίς το χρώμα της φωτογραφίας ένα Δελτίο Τύπου δεν μπορεί να υποστηριχτεί.

Όμως, πίσω από το κλικ των φωτογράφων η ιστορία μένει ανέγγιχτη στο πέρασμα των χρόνων. Και αυτό είναι που μετράει. Δεν είναι απλώς αυτό που λέμε «μια φωτογραφία ίσον χίλιες λέξεις», καθώς ειδικά οι φωτογραφίες με θέμα τους αγώνες είναι γεμάτες από στιγμές, συναισθήματα, προσπάθεια και, φυσικά, μνήμες.

Η νέα ΕΠΑ θα πρέπει να επιβάλλει στα σωματεία να αποστέλλουν έναν κύκλο φωτογραφιών, όπως και σωστή ενημέρωση.

Το FB δεν είναι η λύση, εξάλλου πλην κάποιων σωματείων που πραγματικά σέβονται τους αγωνιζόμενους, τα άλλα «σφυρίζουν» αδιάφορα.

Από τους μέχρι τώρα αγώνες, μόνο ο ΑΣΣΟΑΑ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων με πολύ καλή ενημέρωση από την ανάβαση Αχλαδόκαμπου, ενώ η ΕΛΕΤΑ Σπορ, ακολουθώντας την προσφιλή της τακτική, δεν ασχολήθηκε καθόλου με την ενημέρωση.

Έγιναν τόσα και τόσα στο ράλι Ηπειρωτικό και όλα «έμειναν» πίσω από τη σκηνή.

Στο ράλι Start Line η ενημέρωση δεν ήταν στο ύψος και στην εμπειρία του Σωματείου, σε έναν αγώνα που σχολιάστηκε ως γιορτή με τα πέντε R5. Στο θέμα των φωτογραφιών η Start Line δεν τα πάει και τόσο καλά…

Αφιερωμένο στον φωτογράφο Γιώργο Καλφόπουλο, που «τραβάει» την πιο δύσκολη φωτογραφία της καριέρας του.

Με αρχηγό τον Φώτη Φλώρο και στη συνέχεια τους Γιώργο Κακολύρη (συνεχίζει την ιστορία με τα κλικ στο φακό ο γιός του Νίκος), Νίκο Μήτσουρα, Γιώργο Γαϊτάνη, Χρήστο Μπαντούνα, χωρίς αυτούς και στη συνέχεια τη νέα φουρνιά των φωτογράφων, όλων εμάς που συμμετείχαμε και συμμετέχουμε στους αγώνες «δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας» όπως είχε σχολιάσει ο αείμνηστος Γιώργος Κατσιφάρας, ατάκα όμως που ανήκει στον επίσης αείμνηστο Αντώνη Δροσογιάννη.

Επιβάλλεται λοιπόν από την ΕΠΑ αυτός ο δίαυλος της επικοινωνίας, σε αυτήν την πολύ δύσκολη εποχή να «φωτιστεί» όπως φωτίζουν στις νυχτερινές Ειδικές Διαδρομές οι προβολείς των αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Μοντέρνοι καιροί

Πολλές φορές αναρωτιέμαι αν τόση πρόοδος μας έκανε τόσο καλό! Όσο πραγματικά πιστεύαμε, όσο θα θέλαμε ή όσο έπρεπε. Κατηφόριζα προ ολίγου καιρού μια ιστορική οδό: Την οδό Πιπίνου, με κατεύθυνση την Πλατεία Αττικής. Ο Πιπίνος ήταν φοβερός και τρομερός μπουρλοτιέρης,...

Διαβάστε Περισσότερα

Για 17 μήνες οι επιδοτήσεις των ηλεκτρικών

Με γοργούς ρυθμούς προωθεί ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, το σχέδιο νόμου που θα ενεργοποιήσει τη δράση «Κινούμαι Ηλεκτρικά». Εκτιμάται πως μέσα στις προσεχείς ημέρες θα περάσει από τις επιτροπές της Εθνικής Αντιπροσωπείας, ώστε να ψηφιστεί...

Διαβάστε Περισσότερα

Προορισμός, η πρίζα

Χαράς ευαγγέλια, μετά τις ανακοινώσεις για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα… Όχι όμως ακριβώς, ας είμαστε ρεαλιστές. Πολύ σωστό το όλο project και μάλιστα έπρεπε να είχε «τρέξει» από καιρό, ώστε να συγχρονιστούμε με τις ταχύτητες άλλων ευρωπαϊκών χωρών επί...

Διαβάστε Περισσότερα