Ηπειρωτικό ράλι: Πρεμιέρα για το πρωτάθλημα ασφάλτου με πολύ παρασκήνιο

14 Ιουλίου, 2020

Οι αγώνες δεν είναι μόνο οι επιδόσεις και τα αποτελέσματα. Είναι και όλα αυτά που συμβαίνουν πίσω από τους χρόνους, τα κύπελα και τις απονομές.

Για το ράλι Ηπειρωτικό, πρεμιέρα του πρωταθλήματος ασφάλτου, ακούστηκαν πάρα πολλά. Για τα ασθενοφόρα, τους κριτές, για τις διασταυρώσεις χωρίς εξόδους διαφυγής καθώς ήταν κλεισμένες από αυτοκίνητα (δημοσιεύουμε και σχετική φωτογραφία)  την απονομή που ακολούθησε χωρίς κανένα πρωτόκολλο υγείας.

Εάν ισχύουν όλα αυτά ή δεν ισχύουν, το θολό τοπίο θα ξεκαθάριζε με μια σειρά ανακοινώσεων αν και το σωματείο που διοργάνωσε τον αγώνα, η ΕΛΕΤΑ sportπέρα από τις αναρτήσεις στο FBδεν παρείχε καμία άλλη ενημέρωση, ούτε φυσικά αποτελέσματα που να συνοδεύονται από φωτογραφίες, ενώ ρόλο για το πώς εξελίχθηκε ο αγώνας έχει η βαθμολογία του παρατηρητή της ΕΠΑ.

Στο αγωνιστικό μέρος και για την ιστορία, ο αγώνας είχε δύο επαναλαμβανόμενες -οδηγικά ενδιαφέρουσες – Ειδικές Διαδρομές (2Χ3) η «Δωδώνη» 12.20 χλμ. και «Κωστάνιανη» 8.10 χλμ.

Οι περσινοί πρωταθλητές ασφάλτου Αναπολιωτάκης-Τσιούκας με το FordFiestaR5 επανέλαβαν την περσινή τους νίκη.

Hδεύτερη θέση παίχτηκε στην τελευταία Ειδική Διαδρομή με τον γιό του πολυπρωταθλητή Λεωνίδα Κύρκου, Πάνο, που συνεχίζει την ιστορία της οικογένειας, να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με MitsubishiEvo, και στην τρίτη οι Καμπύλης-Σταμέλος (SkodaFabiaS2000).

Στην 4η θέση οι πατέρας και υιός Καρπάνος (MitsubishiΕvoX) και στην 5η οι Αυγερόπουλος-Γιαβάσης (πρώτοι στην F2 με Peugeot 106)

Στην 6η και 7η θέση δύο οδηγοί-γιατροί στο επάγγελμα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στον τραυματισμό του φωτογράφου, και στη διακομιδή του στο νοσοκομείο. Οι Κανδηλιώτης- Παπανδρέου και Γκορίτσας-Σπύρου (πρώτοι στην ομάδα Ν) αμφότεροι με Mitsubishi Εvo.

Από τις 6 Ειδικές διαδρομές Ο Αναπολιοτάκηςήταν ταχύτερος στις 5 και την τελευταία ο Κύρκος.

Να ευχηθούμε περαστικά στους Σπανό-Γκοντοβό. Το πλήρωμα με το λευκό Subaruείχε έξοδο στην 1η Ειδική Διαδρομή. Έγινε η διακομιδή τους στο νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου και πήραν εξιτήριο αλλά χρειάζονται μέρες ανάπαυσης για πλήρη ανάρρωση, αλλά και στον Γιώργο Καλφόπουλο τον φωτογράφο των αγώνων.

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 14 Ιουλίου 2020

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Γιάννης Ψηφίδης: Ξεκίνησε για το μεγάλο ταξίδι

Γιάννης Ψηφίδης: Ξεκίνησε για το μεγάλο ταξίδι

Ο Γιάννης Ψηφίδης, ένα από τα καλύτερα τιμόνια που έχει αναδείξει η Θεσσαλονίκη έφυγε στις 5 Αυγούστου για το μεγάλο ταξίδι σε ηλικία 74 ετών. Αγαπητός στο χώρο των αγώνων, αλλά προπαντός φιλόξενος σε υπερθετικό βαθμό. Εάν γινόταν αντιληπτό, ότι βρισκόσουν στη...

Διαβάστε Περισσότερα
Ράλι Start Line: Άνοιξε η αυλαία του πρωταθλήματος

Ράλι Start Line: Άνοιξε η αυλαία του πρωταθλήματος

Η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος χώματος ήταν περισσότερο «πιπεράτη» από κάποιες άλλες χρονιές καθώς οι δύο από τις πέντε Ειδικές  Διαδρομές διεξήχθησαν υπο το φως των προβολέων. Αυτό έκανε μια διαφορά στο επαναλαμβανόμενο μενού των ελληνικών αγώνων. Οι Ειδικές...

Διαβάστε Περισσότερα
Ράλι Start Line: Νικητές Παπαδημητριου-Πετρόπουλος

Ράλι Start Line: Νικητές Παπαδημητριου-Πετρόπουλος

Κερδίζοντας και τις 5 Ειδικές Διαδρομές του ράλι Start Line, πρεμιέρα του πανελλήνιου πρωταθλήματος χώματος,  οι Γιάννης Παπαδημητρίου- Νίκος Πετρόπουλος (Skoda Fabia R5) γεύτηκαν τη χαρά της νίκης. Οι νικητές δεν απειλήθηκαν από κανέναν άλλον συνδυασμό καί όλη τη...

Διαβάστε Περισσότερα