Ελληνικά Πετρέλαια: Μπαίνουν στην εποχή της ηλεκτροκίνησης

11 Ιουνίου, 2020

Στην ηλεκτροκίνηση περνούν και τα Ελληνικά Πετρέλαια, τα οποία ήδη σχεδιάζουν  ειδική επιχειρησιακή ομάδα, που θα λειτουργήσει σύντομα, προκειμένου να προωθήσει τη νέα δραστηριότητα.

Τις σχετικές δηλώσεις έκανε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Ανδρέας Σιάμισιης στο διαδικτυακό οικονομικό φόρουμ των Δελφών.

Προς την κατεύθυνση αυτή ο όμιλος σκοπεύει να αξιοποιήσει το εκτεταμένο δίκτυο πρατηρίων υγρών καυσίμων, που διαθέτει με τα εμπορικά σήματα ΕΚΟ και ΒΡ και ιδιαίτερα τα πρατήρια εκείνα, που έχουν τους κατάλληλους χώρους στάθμευσης και αναψυχής, όπου θα μπορούσαν να τοποθετηθούν φορτιστές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Επιχειρώντας να προσαρμοστούν στην πρόκληση του μετασχηματισμού της ενεργειακής αγοράς προς τα καθαρά καύσιμα και την εξοικονόμηση ενέργειας τα  ΕΛΠΕ έχουν ήδη αρχίσει να διαφοροποιούν το χαρτοφυλάκιό τους, δραστηριοποιούμενα στις ΑΠΕ και την ηλεκτρική ενέργεια. Ο κ. Σιάισιης αναφέρθηκε στο μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο που αναπτύσσει ο όμιλος στη Δυτική  Μακεδονία, προαναγγέλλοντας πρωτοβουλίες του ομίλου για την ανάπτυξη και άλλων μεγάλων φωτοβολταιϊκών πάρκων, που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ο επικεφαλής των ΕΛΠΕ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και το οξύμωρο σχήμα να καλείται να μιλήσει για εξοικονόμηση ενέργειας ο διευθύνων σύμβουλος ενός ενεργειακού ομίλου. “Είναι δύσκολο γιατί στην πραγματικότητα εξοικονόμηση σημαίνει μείωση της κατανάλωσης και άρα και του κύκλου εργασιών” είπε, τονίζοντας όμως και τις ευκαιρίες για νέες δραστηριότητες που δημιουργεί ο ενεργειακός μετασχηματισμός. Πρόσθεσε ότι τα ΕΛΠΕ που είναι από τους μεγαλύτερους καταναλωτές ενέργειας στη χώρα, επενδύουν στη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και στη συνεχή βελτίωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος.

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 11 Ιουνίου 2020

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Δήμος Αθηναίων: Συνεργασία με ΔΕΔΔΗΕ για φορτιστές αυτοκινήτων και φωτοβολταϊκά στις στέγες των σχολείων

Δήμος Αθηναίων: Συνεργασία με ΔΕΔΔΗΕ για φορτιστές αυτοκινήτων και φωτοβολταϊκά στις στέγες των σχολείων

Συμφωνία συνεργασίας για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε σχολικές μονάδες και την κατασκευή δικτύου σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων υπέγραψαν ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ  Αναστάσιο Μάνο. Οι δύο...

Διαβάστε Περισσότερα
Ο «Πράσινος Πρίνος» και το Επιχειρησιακό Σχέδιο για τη διάσωση της μοναδικής παραγωγής υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

Ο «Πράσινος Πρίνος» και το Επιχειρησιακό Σχέδιο για τη διάσωση της μοναδικής παραγωγής υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

Ένα πλήρες Επιχειρησιακό Σχέδιο που έχει ως στόχο την διατήρηση εν λειτουργία της μοναδικής παραγωγής υδρογονανθράκων στην Ελλάδα υπέβαλε η Energean στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και στο Υπουργείο Οικονομικών, τα οποία έχουν ήδη ενημερωθεί διεξοδικά για...

Διαβάστε Περισσότερα
Πετρέλαιο: Οι επιπτώσεις της κρίσης σε καύσιμα – διυλιστήρια

Πετρέλαιο: Οι επιπτώσεις της κρίσης σε καύσιμα – διυλιστήρια

H βαθειά κρίση που έπληξε τον κλάδο του πετρελαίου, των διυλιστηρίων και των καυσίμων με την εξάπλωση της πανδημίας και η οποία αναμένεται να αποτυπωθεί στα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ από το δεύτερο τρίμηνο και μετά, εκτιμάται ότι θα έχει επιπτώσεις και το 2021, παρά την...

Διαβάστε Περισσότερα