Ελληνικά Πετρέλαια: Μπαίνουν στην εποχή της ηλεκτροκίνησης

11 Ιουνίου 2020

Στην ηλεκτροκίνηση περνούν και τα Ελληνικά Πετρέλαια, τα οποία ήδη σχεδιάζουν  ειδική επιχειρησιακή ομάδα, που θα λειτουργήσει σύντομα, προκειμένου να προωθήσει τη νέα δραστηριότητα.

Τις σχετικές δηλώσεις έκανε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Ανδρέας Σιάμισιης στο διαδικτυακό οικονομικό φόρουμ των Δελφών.

Προς την κατεύθυνση αυτή ο όμιλος σκοπεύει να αξιοποιήσει το εκτεταμένο δίκτυο πρατηρίων υγρών καυσίμων, που διαθέτει με τα εμπορικά σήματα ΕΚΟ και ΒΡ και ιδιαίτερα τα πρατήρια εκείνα, που έχουν τους κατάλληλους χώρους στάθμευσης και αναψυχής, όπου θα μπορούσαν να τοποθετηθούν φορτιστές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Επιχειρώντας να προσαρμοστούν στην πρόκληση του μετασχηματισμού της ενεργειακής αγοράς προς τα καθαρά καύσιμα και την εξοικονόμηση ενέργειας τα  ΕΛΠΕ έχουν ήδη αρχίσει να διαφοροποιούν το χαρτοφυλάκιό τους, δραστηριοποιούμενα στις ΑΠΕ και την ηλεκτρική ενέργεια. Ο κ. Σιάισιης αναφέρθηκε στο μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο που αναπτύσσει ο όμιλος στη Δυτική  Μακεδονία, προαναγγέλλοντας πρωτοβουλίες του ομίλου για την ανάπτυξη και άλλων μεγάλων φωτοβολταιϊκών πάρκων, που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ο επικεφαλής των ΕΛΠΕ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και το οξύμωρο σχήμα να καλείται να μιλήσει για εξοικονόμηση ενέργειας ο διευθύνων σύμβουλος ενός ενεργειακού ομίλου. “Είναι δύσκολο γιατί στην πραγματικότητα εξοικονόμηση σημαίνει μείωση της κατανάλωσης και άρα και του κύκλου εργασιών” είπε, τονίζοντας όμως και τις ευκαιρίες για νέες δραστηριότητες που δημιουργεί ο ενεργειακός μετασχηματισμός. Πρόσθεσε ότι τα ΕΛΠΕ που είναι από τους μεγαλύτερους καταναλωτές ενέργειας στη χώρα, επενδύουν στη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και στη συνεχή βελτίωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος.

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 11 Ιουνίου 2020

0 Σχόλια

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

BLINK CHARGING HELLAS: Νέο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε έξι περιοχές της Αττικής

BLINK CHARGING HELLAS: Νέο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε έξι περιοχές της Αττικής

Η Blink Charging Hellas, σε συνεργασία με την Globalsat και την Praktiker Hellas, προσφέρει στους κατοίκους του λεκανοπεδίου Αττικής τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σευπηρεσίες φόρτισης υψηλής ποιότητας και προηγμένης τεχνολογίας. Στα,έξι καταστήματα του δικτύουτης...

Διαβάστε Περισσότερα

“Εξοικονομώ-Αυτονομώ”, πότε ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Στις 9 Δεκεμβρίου και από την περιφέρεια Θεσσαλίας ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο νέο “Εξοικονομώ-Αυτονομώ”, του  οποίου  λόγω των μέτρων για τον Covid 19 η έναρξη αναβλήθηκε για 10 ημέρες, ενώ για τον ίδιο λόγο μετατέθηκαν οι ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων ...

Διαβάστε Περισσότερα

Εurelectric και αποθήκευση ενέργειας

Οι σαφείς κανόνες, το σταθερό μακροπρόθεσμο πλαίσιο και η κατάλληλη τιμολόγηση αποτελούν τη βάση για την ανάπτυξη υποδομών αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας σε μεγάλη κλίμακα, σύμφωνα με την  Eurelectric, τον ευρωπαϊκό φορέα των εταιριών ηλεκτρισμού. Το...

Διαβάστε Περισσότερα