Δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τη ΔΕΗ

9 Ιουνίου 2020

Την ανάπτυξη δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σχεδιάζει η ΔΕΗ, η οποία ενδεχομένως και σήμερα, Τρίτη 9 Ιουνίου, να ανακοινώσει στη σύναψη μνημονίων συνεργασίας με ιδιώτες προς τον σκοπό αυτό.

Στόχος της εταιρίας είναι τα επόμενα 2-3 χρόνια να τοποθετήσει 1.000 σταθμούς φόρτισης σε όλη την Ελλάδα, φθάνοντας στη συνέχεια στους 10.000 σταθμούς φόρτισης και αποκτώντας  μερίδιο 40% της νέας αγοράς που δημιουργείται.

Σε πρώτη φάση η ΔΕΗ σχεδιάζει  να προχωρήσει στην εγκατάσταση φορτιστών σε δημόσιους χώρους, όπως ΣΕΑ εθνικών οδών και πρατήρια σε αυτοκινητοδρόμους, αλλά και σε εμπορικά κέντρα, χώρους στάθμευσης σε σούπερ μάρκετ, πάρκινγκ  κλπ. 

Ας σημειωθεί ότι το business plan της ΔΕΗ προβλέπει την επέκταση στον τομέα αυτό. Δεν αποκλείεται μάλιστα η εταιρία να συμπράξει με εξειδικευμένο όμιλο  για την δημιουργία μονάδων παραγωγής εξαρτημάτων για την ηλεκτροκίνηση στις λιγνιτικές περιοχές της Δ. Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης. 

Το νομοσχέδιο, που ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή 5 Ιουνίου, ο υπουργός  Περιβάλλοντος- Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης θα  προβλέπει άλλωστε ειδικά κίνητρα για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής εξαρτημάτων φορτιστών.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής έχει δηλώσει πως οι παραχωρησιούχοι στους αυτοκινητοδρόμους έχουν δώσει δεσμεύσεις για τη δημιουργία σημείων φόρτισης,  ενώ ανάλογη κάλυψη προβλέπεται και για λιμάνια και άλλα κομβικά σημεία. Σχετική πρόβλεψη υπάρχει για όλα τα νέα κτήρια, ενώ και οι Δήμοι πρέπει να προτείνουν χώρους και σημεία για την εγκατάσταση φορτιστών. Παράλληλα θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες για τοποθέτηση σημείων φόρτισης σε υφιστάμενα κτήρια.

Ας σημειωθεί τέλος, ότι ενδιαφέρον για την ηλεκτροκίνηση και τα δίκτυα φορτιστών έχουν εκδηλώσει αρκετές μεγάλες εταιρίες όπως οι αμερικανικές Tesla και Blink Charging, η  ABB, η γαλλική Εngie καθώς και  εγχώριοι ενεργειακοί όμιλοι.

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 9 Ιουνίου 2020

Ford MACH-E

BP

Υπουργείο Υγείας

Λουξ

Hellenic Petroleum EKO

Hellenic Petroleum

EKO

0 Σχόλια

Ford MACH-E

BP

Υπουργείο Υγείας

Λουξ

Hellenic Petroleum EKO

Hellenic Petroleum

EKO

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

ΔΕΗ blue: Το μέλλον…φορτίζει

ΔΕΗ blue: Το μέλλον…φορτίζει

Την επίσημη έναρξη της ηλεκτροκίνησης από τη ΔΕΗ εγκαινίασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.  Στην εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκε και χαιρέτησε η Γενική Γραμματέας...

Διαβάστε Περισσότερα
Ήλεκτρον: ευκαιρία το Υδρογόνο για τους δήμους της Ελλάδας

Ήλεκτρον: ευκαιρία το Υδρογόνο για τους δήμους της Ελλάδας

Το Δίκτυο Πόλεων «Ήλεκτρον» θα επιχειρήσει να ενώσει τους δήμους της Ελλάδας σε μια κοινή προσπάθεια για την εκμετάλλευση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, προκειμένου να υλοποιηθούν πραγματικά έργα τεχνολογιών υδρογόνου. Οι δοκιμασμένες τεχνικές λύσεις για την κινητικότητα...

Διαβάστε Περισσότερα
«Πρεμιέρα» για το πρατήριο FΙSIKON στην Κοζάνη

«Πρεμιέρα» για το πρατήριο FΙSIKON στην Κοζάνη

Ξεκίνησε χθες επισήμως η εμπορική λειτουργία του πρατηρίου FISIKONστο Δήμο Κοζάνης. Η ολοκαίνουρια προσθήκη στο δίκτυο πρατηρίων συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) “FISIKON” της ΔΕΠΑ Εμπορίας, βρίσκεται στο Δ.Δ. Κοίλων της Δ.Ε. Κοζάνης (Χλιάπας "JetOil" CNG "FISIKON",...

Διαβάστε Περισσότερα