Έρευνα: Τα ηλεκτρικά σε μια δεκαετία

30 Ιουλίου, 2020

Σύμφωνα με έρευνα της Deloitte, 1 στα 3 αυτοκίνητα που θα πωλούνται σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι το 2030, θα είναι ηλεκτρικό.

Πιο αναλυτικά, η εταιρεία προβλέπει ότι μέχρι το τέλος της δεκαετίας τα ηλεκτρικά που θα πωλούνται σε όλο τον κόσμο θα φτάνουν τα 31.1 εκατομμύρια μονάδες. Η πρόβλεψη αυτή είναι βελτιωμένη κατά 10 εκατομμύρια μονάδες συγκριτικά με αντίστοιχη που είχε γίνει το 2019.

Η αγορά στο σύνολό της αναμένεται να έχει πτώση, ως απόρροια της πανδημίας. Σταδιακά το κλίμα θα αρχίσει να βελτιώνεται, με την επαναφορά στα προηγούμενα επίπεδα να εκτιμάται για το 2024.

Ωστόσο, οι πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων προβλέπεται ότι θα κινηθούν στα 2.5 εκατομμύρια μονάδες για το 2020. Με το ρυθμό ανόδου να εκτιμάται κατά μέσο όρο στο 29%, το 2025 τα ηλεκτρικά θα φτάσουν τις 11.2 εκατομμύρια μονάδες και το 2030 τις 31.1 εκατομμύρια μονάδες. Την ίδια χρονιά εκτιμάται ότι τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα θα αφορούν το 81% όσων φέρουν κάποιας μορφής ηλεκτροκίνηση.

Βασικός παράγοντας που θα αλλάξει προς το καλύτερο την πορεία των ηλεκτρικών, είναι η πτώση της τιμής τους. Οι υψηλές τιμές που είχαν τα πρώτα μοντέλα, ήταν αποτρεπτικό στοιχείο, όμως σταδιακά αυτό αλλάζει. Επιπλέον, έχουν αυξηθεί οι χώρες που προσφέρουν επιδοτήσεις για την αγορά οχημάτων που κινούνται με μπαταρία. Ακόμα, οι εταιρείες παρουσιάζουν συνεχώς νέες προτάσεις, ενώ οι ολοένα και πιο αυστηρές εκπομπές ρύπων, τις αναγκάζουν να προωθούν πιο έντονα τα ηλεκτρικά τους μοντέλα.

Όμως, υπάρχουν δύο στοιχεία που λειτουργούν αποτρεπτικά για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, προς το παρόν. Η περιορισμένη αυτονομία και το ανεπαρκώς ανεπτυγμένο δίκτυο σταθμών φόρτισης. Το τελευταίο δεν ισχύει στον ίδιο βαθμό σε όλες τις χώρες, όμως υφίσταται σε αρκετές.

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 30 Ιουλίου 2020

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Ο Covid-19 … «αρωγός» των ηλεκτρικών σκούτερ

Ο Covid-19 … «αρωγός» των ηλεκτρικών σκούτερ

Η πανδημία δημιουργεί νέα δεδομένα στην αγορά, που, αντιμετωπίζει μεγάλη κρίση, διεθνώς, εισερχόμενη σε μια μακρά περίοδο ανακατατάξεων και διαμόρφωσης νέων στρατηγικών. Σύμφωνα με τελευταία έρευνα, σε φάση μεγάλης ανάπτυξης εισέρχεται ο κλάδος των ηλεκτρικών...

Διαβάστε Περισσότερα
Opel Astra ST diesel 1.5 122 PS: Στις Σπέτσες, στο «απαγορευμένο» νησί για οχήματα

Opel Astra ST diesel 1.5 122 PS: Στις Σπέτσες, στο «απαγορευμένο» νησί για οχήματα

Ζεστό το νησί του Αργοσαρωνικού κατά την περίοδο της καλοκαιρινής ραστώνης, αλλά με πολύ φανατικούς όλο το χρόνο, καθώς όπως και να το κάνουμε έχει πολύ ωραίες ομορφιές. Ειδικά στο παραλιακό μέτωπο μέχρι το παλιό λιμάνι όπου περπατάς χωρίς οχήματα απολαμβάνοντας τα...

Διαβάστε Περισσότερα
Tα εγκαταλελειμμένα βασιλικά αυτοκίνητα στο Τατόι και οι απίθανες ιστορίες συνδεδεμένα με αυτά

Tα εγκαταλελειμμένα βασιλικά αυτοκίνητα στο Τατόι και οι απίθανες ιστορίες συνδεδεμένα με αυτά

Οι πόρτες στο βουστάσιο στα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι άνοιξαν και οι αχτίνες του ήλιου χάιδεψαν μοναδικές σιλουέτες από φοβερά αυτοκίνητα. Μόνο που στο πέρασμα των χρόνων-ακινητοποιημένα- έχασαν τη λάμψη τους, αλλά η ιστορία τους παραμένει μοναδική. Αυτοκίνητα...

Διαβάστε Περισσότερα